În 1848 însufleţea mulţimea, în octombrie 2013 făcea faţă conflictelor juridice, iar luni, 25 ianuarie 2016, a ajuns la Baia Mare. La iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş şi a Primăriei Municipiului Baia Mare, Artmark a fost invitată să prezinte, timp de o zi, un Drapel de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu. La întîlnirea cu mass-media locală au fost prezenţi, şi au rostit scurte alocuţiuni despre importanţa istorică a exponatului, prefectul Anton Rohian, Teodor Ardelean – directorul Bibliotecii Judeţene, Valeriu Sângeorzan – directorul Artmark, Ioan Marchiş – directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, reprezentanţi ai Asociaţiei Culturale „Avram Iancu” – Filiala Maramureş şi, evident, în calitate de gazdă, primarul Cătălin Cherecheş, care a apreciat că este un moment emoţionant, istoric, pentru Baia Mare, de a găzdui, fie şi pentru o zi, un drapel, un simbol de luptă al lui Avram Iancu.
Exponatul, o raritate absolută şi o piesă de colecţie fără egal, a ajuns în posesia lui Corneliu Vadim Tudor, dăruit fiind de un ţăran, unei delegaţii a PRM, cu mulţi ani în urmă, la Ţebea. Acum, după dispariţia „tribunului”, acest obiect istoric va fi scos la licitaţie, care va începe de la 5.000 euro şi va avea loc miercuri, 3 februarie, ora 19.30, la sediul Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C.A. Rosetti nr. 5, Bucureşti.
Primarul Cătălin CHERECEHEŞ şi-a manifestat interesul pentru acest exponat istoric şi a promis că va propune Consiliului Local Municipal (N.R.: şedinţa a avut loc ieri, la ora 15), să împuternicească executivul să participe la licitaţie, pentru a intra în posesia municipalităţii, pentru că ar fi păcat să ajungă într-unul din cele trei muzee care şi-au manifestat interesul pentru el, sau în colecţia unor persoane private. Asta şi în perspectiva itinerarului istoric pe care muncipalitatea îl va demara, din luna august a.c, după finalizarea lucrărilor de reabilitare la Colonia Pictorilor, în perspectiva proiectului „Baia Mare – capitală europeană în 2012”.