Nora Deneş – la un pas de Eurovision

0
638

Vulcanică, talentată şi originală, Nora Deneş reuşeşte să-şi transforme fiecare apariţie muzicală într-o întâlnire inedită cu publicul.
Muzica face parte din viaţa ei, iar sunetele muzicale par să curgă prin întreaga ei fiinţă. Artista recunoaşte că adoarme cu muzica în gând şi se trezeşte cântând. Cu o energie debordantă, cântăreaţa, com­pozitoarea şi profesoara de vioară, Nora Deneş, nu stă locului o clipă. De aceea încearcă să-i provoace pe iubitorii muzicii la diferite experienţe. Anul trecut i-a ţinut pe băimăreni cu sufletul la gură la fiecare apariţie muzicală de la una din cele mai importante competiţii televizate, „Vocea României”. A cucerit întregul juriu şi a fost catalogată ca fiind „febleţea” lui Smiley, antrenorul său personal de la Vocea României. Nora Deneş şi-a încercat şansele şi la preselecţia pentru Eurovision, unde a participat cu două piese. Interpreta e la un pas de a intra în competiţia Eurovision, având în vedere că melodia „The Reason”, interpretată alături de trupa The Fridays figurează la „rezerve”, astfel încât va intra în concurs, în cazul în care una din piesele intrate în selecţia naţională va fi retrasă. Artista pregăteşte acum videoclipuri pentru cele două piese cu care a participat la preselecţia Eurovision. Şi surprizele muzicale ale Norei Deneş nu se opresc aici, aşa că fanii ei trebuie să stea aproape.
R: Numele tău a ajuns să fie rostit mult mai des după experienţa de la Vocea României. Cum ţi s-a părut această competiţie?
N.D.: Experienţa de la Vocea a fost şi va rămâne cea mai frumoasă experienţă muzicală şi de viaţă de până acum! Competiţia s-a desfăşurat la cele mai înalte cote, începând de la concurenţi, trecând prin band şi staff şi ajungând la producţia propriu-zisă!
R: Ai fost catalogată ca fiind „febleţea” lui Smiley. Te-ai gândit pe viitor la o colaborare muzicală cu acesta?
N.D.: Faza cu ”febleţea” cred că a apărut în Cancan, dacă nu mă înşel…da, drăguţ…cu Smiley eu păstrez legătura, urmează să mă revăd cu el şi da…mi-ar plăcea enorm o colaborare cu Andrei! Toţi oamenii cu care el colaborează sunt profesionişti de înalt rang! Şi în primul rând oameni! În legătură cu succesul, ştii ce se spune…trebuie menţinut, altfel dispari, aşa că Vocea este tava care mi s-a întins pentru viitoarele creaţii şi colaborări!
R: Succesul de la Vocea României te-a stimulat să încerci şi alte experienţe? Mă refer la faptul că ai încercat să ajungi în finala Eurovision.
N.D.: În ceea ce priveşte Eurovisionul, nu sunt la prima abatere, m-am mai înscris şi în 2014 cu un proiect a cappella, care se chema a.Loud, iar piesa a fost tot o compoziţie proprie Love Feedback…ea există pe YouTube pe canalul meu Nora Denes Oficial! Dar atunci, nefiind o faţă cunoscută, compoziţia a fost trecută cu vederea! Anul acesta m-am înscris cu două piese: prima este The Reason, o piesă frumoasă cu mesaj umanitar, iar a doua este We Need More, un rock combinat cu vioara şi cu elemente de Maramureş! Avem şi un invitat special în piesă! Cu piesa aceasta, am fost selectaţi de juriu la rezerve. Sunt fericită că am putea intra în competiţie. La We Need More cânt în duet cu tânărul chipeş şi talentat David Horvath, solistul trupei The Fridays, cu care am decis să particip anul acesta la Preselecţiile Eurovision! Ambele piese au mesaj puternic umanitar, sunt în limba engleză şi fiecare are ceva aparte! Partenerii mei sunt 4 băieţi cucuieţi de la Liceul de Arte, unde eu predau vioara, pe scurt The Fridays! Trei dintre au fost colegi de clasă în primară, 2 dintre ei au şi rămas la muzică Tim (clape) şi Vlad (tobe), al treilea fiind acum la plastică: David (chitară, voce)… toţi 3 sunt în clasa a XI-a, iar basistul Raul este în clasa a X-a la plastică, e cel mai tânăr, dar cel mai aspru.
R: Cum ţi se par piesele rămase în finala pentru selecţia naţională Eurovision?
N.D.: Piesele selectate îmi par slăbuţe faţă de ce a fost anul trecut, cu câteva excepţii. Bătălia o văd între Florena, Ovidiu Anton, Doru Todoruţ, Mihai Trăistariu. Îmi pare rău de piesa Ramonei Nerra! Avea şanse extrem de mari să ne reprezinte anul acesta la Stockholm.
R: Pentru piesele tale, ce planuri ai?
N.D.: Pieselor mele le voi face videoclipuri. We Need More era preferată pe grupurile Eurovision, dar având în vedere că nici Ramona Nerra nu a fost selectată…asta este.
R: Mai ai timp şi de tine, în această perioadă atât de intensă din punct de vedere muzical?
N.D.: Perioada este într-adevăr foarte plină pentru mine, eu sunt responsabilă cu şedinţele foto, compoziţiile, munca de orchestraţie, studio, completarea actelor pentru înscriere, realizarea clipurilor, supervizarea paginilor de pe FaceBook, adică fac şi muncă de management, pentru fiecare activitate anterior menţionată, având câte un profesionist la pupitru, cu care mă consult 24/24! Timp pentru mine? Poi ăsta e cel mai fain timp pentru mine, în afara timpului petrecut cu fiul meu Anakin!
R: Cum te relaxezi?
N.D.: Relaxarea la mine înseamnă cam 4-5 ore de somn pe noapte! Vă pupăm şi vă mulţumim mult pentru susţinere! Hai Maramureşu!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.