Lucrări suspendate la Aeroportul Baia Mare

0
1298

Anunţate cu aplomb, lucrările de la Aeroportul Internaţional Baia Mare s-au blocat. Oficialii Aeroportului aşteaptă acum avizarea proiectului tehnic de către Autoritatea Aeronauticii Române. Conform graficului de execuţie, investiţia propriu-zisă ar urma să înceapă în 1 martie şi să fie finalizată în termen de 90 de zile.
Contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internaţional Baia Mare a fost semnat în 16 decembrie 2015. Imediat după această procedură, directorul aeroportului, Dorin Buda, anunţa începerea investiţiei. Numai că firma constructoare, Strabag AG-Consitrans SRL, a realizat până acum doar lucrări preliminarii, urmând ca execuţia propriu-zisă să demareze în martie. „Constructorul a parcurs toate etapele premergătoare investiţiei propriu-zise: identificare topografică, prospecţiuni geologice, probe de laborator pentru materialele ce urmează să fie folosite, s-a jalonat noul traseu al drumului comunal către Bozanta Mare şi cel al devierii râului Băiţa, s-a întocmit un grafic de execuţie. Prima zi de execuţie ar urma să fie în 1 martie”, a precizat directorul Dorin Buda. Imediat ce vor trece la lucrări, muncitorii vor fi nevoiţi să lucreze aproape non-stop, pentru a se putea încadra în termenul de 90 de zile până la care trebuie încheiate lucrările. Oficialii aeroportului sunt în continuare încrezători în finalizarea investiţiei, deşi n-au primit niciun răspuns nici la memoriul înaintat, prin care solicitau fazarea lucrărilor, termenul de amânare fiind finele lunii iunie 2016.
„Când pornim cronometrul, au termen 90 de zile. Vor deschide trei şantiere: unul pentru devierea drumului comunal şi execuţia unui pod, unul pentru regularizarea râului Băiţa şi extinderea şi consolidarea pistei de la aeroport. Din graficul lor de execuţie trebuie lucrat 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Aşa e oferta lor. Mai rămân 30 de zile de verificări, reglaje. Toată investiţia trebuie finalizată până în 30 iunie 2016”, a adăugat Dorin Buda. Pe de altă parte, reprezentanţii aeroportului spun că, între timp, au demontat balizajul şi au demarat procedura pentru scoaterea din fondul forestier a trei hectare. Chiar dacă nu ar fi fost suspendate cursele aeriene, din cauza investiţiei, acestea ar fi fost oprite, pentru că nu mai erau îndeplinite condiţiile necesare, a mai spus directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.