În Baia Mare poate să renască TVR Cultural

0
717

• La iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş, cu susţinerea Consiliului Local şi a Fundaţiei Baia Mare 2021 •

Primarul Cătălin Cherecheş, susţinut de Consiliul Local, va face demersurile necesare pentru încheierea unei asocieri între Municipiul Baia Mare şi Televiziunea Română (TVR) în vederea reînfiinţării postului de televiziune TVR Cultural, cu sediul în Baia Mare. Administraţia locală, împreună cu Fundaţia Baia Mare 2021, entitatea care a iniţiat proiectul de candidatură al oraşului pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 va susţine funcţionarea acestui post de televiziune atât de important pentru România.
Primarul Cătălin Cherecheş îşi doreşte ca prin acest demers să arate că întreaga comunitate băimăreană îşi doreşte să contribuie la consolidarea imaginii României şi a societăţii româneşti prin promovarea valorilor culturale şi tradiţionale. TVR Cultural, cu sediul în Baia Mare, ar urma să producă şi să difuzeze reportaje, dar va avea şi studiouri în care vor fi invitaţi să participe la emisiuni oameni recunoscuţi din mediul universitar, academic, artistic şi cultural. Primarul Cătălin Cherecheş estimează ca în şase luni de la data demarării proiectului, TVR Cultural să emită pe plan naţional.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Cred în dorinţa noastră de a deveni Capitală Europeană a Culturii şi în dorinţa noastră de a ridica ştacheta oraşului la nivel de imagine, dar şi cultural. Pentru că dezvoltarea oraşului în principal se face prin cultură, am propus, deocamdată informal, Televiziunii Române să facem o asociere astfel încât TVR Cultural să îşi aibă sediul aici, la Baia Mare. Să reînfiinţăm TVR Cultural ca o televiziune de reportaj. Probabil vom organiza unul sau două studiouri, dar va fi o televiziune de reportaj, o televiziune aşa cum merită toţi iubitorii de cultură din România. O televiziune care să prezinte România la adevărata ei valoare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.