În România, Volkswagen recheamă în service aproape o mie de maşini Passat

0
263

Un total de 941 de automobile Volkswagen Passat (B8) din România sunt rechemate în service deoarece o problemă a unui conector poate lăsa maşina fără asistare pentru frîne şi direcţie, drept consecinţă a opririi neaşteptate a motorului.
“La unele autoturisme există posibilitatea să nu fi fost blocat corect conectorul cablajului central pe blocul electric central. O posibilă desprindere a conec­torului şi, astfel, o întrerupere a alimentării cu curent a blocului electric central duce la întreruperea funcţionării motorului, precum şi a cîtorva componente electronice, cum ar fi, de exemplu, instrumentele de bord. În plus, se întrerupe funcţionarea servodirecţiei şi a servofrînei, în condiţiile în care se menţin forţele de manevrare a volanului şi de frînare prevăzute prin lege. Nu este exclus faptul ca această defecţiune să apară şi în timpul deplasării. Autovehiculul poate fi însă manevrat în continuare, pînă la oprirea sa. Poate exista pericol de accident” – spun reprezentanţii Volks­wagen.
La maşinile vizate de acest recall va fi verificat acel conector problematic, operaţiune ce durează circa 30 de minute. La fel ca şi în cazul altor operaţiuni de rechemare în service, remedierea defectului este gratuită, fiind suportată de fabricant.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.