Alt drum judeţean de… pământ

0
649

Peste 15% din totalul drumurilor judeţene sunt de pământ sau doar pietruite. Asta înseamnă mai bine de 100 de kilometri de macadam şi pământ. Unul dintre drumurile care se încadrează perfect în această categorie este şi DJ 109 care face legătura între comunele Boiu Mare şi Vima Mică, pe tronsonul dintre localităţile Sălniţa şi Româneşti. Acesta nu este asfaltat sau pietruit, ci doar acoperit cu pământ şi gropi. Deşi drumul este judeţean şi de interes pentru comunităţile din zonă, arată ca unul forestier.
Autorităţile locale din zonă cunosc problema, care cade însă în sarcina Consiliului Judeţean. Tot ce pot face ei este să spere că reprezentanţii de la judeţ se vor apleca odată şi spre problema lor: „Ce ne stă ca un ghimpe în coaste este drumul neasfaltat către Boiu Mare, DJ 109. Noi avem acolo 3,2 kilometri şi mai are Boiu 2,3 kilometri. Sperăm să se facă şi acela, însă totul depinde de Consiliul Judeţean. Promisiuni avem că se va face. Ce ne-au promis că se realizează la Vima Mare au dus la îndeplinire. Vom vedea ce va fi aici. Sunt multe porţiuni de drumuri judeţene neasfaltate şi e greu şi pentru ei”, a declarat Liviu Balint, viceprimarul comunei Vima Mică.

Şoferii, supăraţi că-şi strică maşinile

Localnicii, posesori de automobile, care circulă pe acest drum sunt total nemulţumiţi de starea drumului care nu a văzut până acum asfaltul deşi este catalogat ca unul judeţean: „Uitaţi-vă şi dumneavoastră în ce hal se prezintă un drum judeţean. Este din pământ ca uliţa din sat şi plin de gropi şi noroi când plouă. Ţi-e mai mare ruşinea că circuli pe el. Ba îţi mai strici şi maşina când dai în toate gropile astea!”, a spus Gheorghe Pop, conducător auto. „Este un chin dacă trebuie să circuli zilnic pe drumul acesta plin de noroi şi gropi. Tot ne promit cei de la judeţ că-l fac, de ani de zile, dar nu mai nu ajung şi pe aici!”, ne-a precizat Ştefan V., un alt localnic, posesor de permis de conducere.

Tronsonul se va pietrui în această lună

Contactaţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş au promis că lucrările de pietruire a tronsonului cu pricina vor începe săptămâna viitoare. De ase­menea, pe porţiunea cu asfalt deteriorat, se vor executa şi plombări. În cazul în care vor exista rectificări pozitive ale bugetului instituţiei judeţene, atunci va fi luată în calcul şi o eventuală asfaltare a bucăţii de drum cu pământ: „Porţiunea de drum dintre localitatea Sălniţa şi Româneşti va fi pietruită, cred că începând de săptămâna viitoare, pentru că echipa care se ocupă de această zonă lucrează la DJ 171, ieşirea din Suciu înspre Bistriţa, Târlişua. Finalizează acolo partea de activitate pe care o are, de pietruire, decolmatare şanţuri şi reparaţii podeţe şi apoi se mută pe această porţiune. Pe tot tronsonul dintre Româneşti şi Mesteacăn însă, vor fi intervenţii  în fundaţie, zonele care au cedat vor fi reabilitate, dar se vor turna şi covoare asfaltice scurte, astfel încât să ameliorăm suprafaţa de drum, urmând ca la rectificare sau anul viitor să se facă intervenţii mai mari pe acest drum”, ne-a declarat Emil Marinescu, vicepreşedintele Consiliului Ju­deţean Maramureş.
Drumurile judeţene acoperite cu pământ depăşesc 4% din total în Maramureş. Şi cele pietruite acoperă circa 12 procente din aproximativ 800 de kilometri de drum judeţean existent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.