Comunicat al PSD Baia Mare • Cherecheş: „Dacă nu voi rezolva problema romilor în şase luni de la preluarea mandatului de primar, NU VOI MAI CANDIDA”

0
689

Sâmbătă seara autorităţile băimărene au intervenit în forţă pentru a aplana un conflict apărut între romii din zona Melodiei, Păltinişului şi Craica.
Redăm mai jos o parte din comunicatul IPJ Maramureş:
„Scandal pe strada Păltinişului din municipiul Baia Mare
În această seară, la ora 20.33, poliţia a fost sesizată că pe strada Păltinişului din municipiul Baia Mare a avut loc o altercaţie între două grupuri de persoane de etnie romă. (…) Intervenţia forţelor de ordine, legitimă de altfel, a generat nemulţumirea susţinătorilor celor două grupuri de persoane, rude între ele de altfel, care, pentru a-şi proteja apropiaţii, au început să se manifeste activ agresiv cu poliţiştii şi jandarmii (…) În momentul evacuării persoanelor bănuite de actele de tulburare constatate, susţinătorii au aruncat cu pietre în autovehiculele poliţiei şi jandarmeriei, avariindu-le.(…)”

Venim cu întrebări numeroase pentru comunitatea băimăreană, întrebări la care primarul Cherecheş trebuie să răspundă public:
1. Integrarea romilor a fost un punct al proiectului prin care s-a obţinut nominalizarea oraşului ca potenţială Capitală Europeană a Culturii 2021! De ce nu s-a făcut nimic în acest sens? De ce declaraţiile sforăitoare ale lui Cherecheş n-au fost urmate de fapte?
2. Punga de sărăcie existentă în zona Craica produce disconfort locuitorilor din vecinătate, şi-n acelaşi timp, izolează comunitatea de romi care funcţionează după legi specifice şi-n afara legilor din România. De ce nu s-a luat nici o măsură vreme de patru ani pentru a integra această comunitate care devine un pericol pentru comunitatea băimăreană din pricină că e ignorată şi marginalizată, copiii care cresc aici fiind condamnaţi la acelaşi tip de izolare ca şi părinţii? De ce administraţia băimăreană ignoră acest pericol comunitar?
3. De ce primarul Cherecheş se rezumă la a da comunicate referitoare la integrarea romilor şi manifestă o crasă inconştienţă în raport cu pericolele pe care lipsa integrării reale le produce în Baia Mare?
4. În urmă cu patru ani în discursuri sforăitoare, Cherecheş afirma pe canalele media că va rezolva problema romilor şi a pungilor de sărăcie în care trăiesc aceştia într-o jumătate de an, promiţând băimărenilor că dacă nu se va ţine de cuvânt, NU VA MAI CANDIDA!
După o astfel de afirmaţie care se dovedeşte mincinoasă şi care a atras inclusiv analize legate de ima­ginea negativă a Băii Mari în România şi Europa, datorită unei strategii haotice şi lamentabile legată de romi, există o singură concluzie firească: CHIAR DACĂ VA CANDIDA, CHE­RECHEŞ VA PLECA DIN FOTOLIUL DE PRIMAR AL ACESTUI ORAŞ UNDE LASĂ EŞECURI, HAOS, DERUTĂ ŞI O POLITICĂ A MINCIUNII SFRUNTATE!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.