Cătălin Cherecheş a salvat din nou situaţia • Greva de la Urbis, sistată după ce primarul a mediat un nou conflict între angajaţi şi conducerea societăţii

0
1022

Neînţelegerile dintre conducerea şi angajaţii societăţii Urbis au atins marţi, 19 aprilie, un nou prag critic. A fost nevoie, încă o dată, de prezenţa primarului Cătălin Cherecheş pentru a calma lucrurile. Şoferii au întrerupt greva după o oră. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii conducerii, ai compartimentului economic şi resurse umane, s-a decis că, începând de la 1 mai, salariile lor vor fi majorate la 1.700 de lei, în timp ce un plus de 200 de lei vor primi la salariu şi cei din ateliere, controlorii şi mecanicii.

Situaţia conflictuală de la societatea Urbis durează de aproximativ o lună, perioadă în care primarul Cătălin Cherecheş a mediat deja de două ori tensiunile dintre conducerea societăţii şi angajaţi. La mijloc se pare că este vorba despre o comunicare defectuoasă între cele două părţi, aspect constatat şi de către primarul municipiului Baia Ma­re, Cătălin Cherecheş.

conflict urbis4Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am participat la diverse discuţii şi diverse medieri între conducerea societăţii şi angajaţi. Am identificat împreună cu cei de la compartimentul economic, respectiv cu cei de la compartimentul resurse umane, variantele pentru satisfacerea doleanţelor angajaţilor. Nu sunt solicitări exagerate. Sunt solicitări normale. Oamenii fac eforturi deosebite pentru a ţine autobuzele într-o stare de funcţionare impecabilă şi se supun la diverse riscuri. Nu întotdeauna traseele sunt cele mai plăcute şi cu clienţii cei mai civilizaţi. Aşadar, cred că este absolut normal să venim în sprijinul acestor oameni şi să le satisfacem doleanţele salariale care sunt în jurul sumei de 200 de lei şi nu sunt eforturi majore. Bineînţeles că toate aceste lucruri trebuie pliate pe chestiunile de ordin legal, pe bugetul de salarii, dar sunt convins că lucrurile au intrat, acum, în normalitate. Ceea ce mă deranjează este faptul că există o comunicare defectuoasă între conducerea societăţii, Consiliul de Administraţie şi aceşti angajaţi. Nu cred că este normal ca o societate care este condusă de un Consiliu de Administraţie şi de către un director să fie supusă unor astfel de conflicte, şi să vină primarul municipiului pentru a le aplana şi să facă pace între cei care conduc şi cei care muncesc. Cred că am arătat şi celor din conducerea societăţii cum trebuie să funcţioneze dialogul şi relaţionarea între oameni într-o societate comercială. Este o activitate care înseamnă un serviciu public important în municipiul nostru”.

„Noi nu am vrut să se ajungă aici, dar ne-a ajuns cuţitul la os. Nu s-a putut, pentru că au refuzat să dialogheze cu noi. De la ultima şedinţă, cei din conducere nu au mai vorbit cu noi. Aţi văzut şi dumneavoastră că toate au fost varză”, i-a spus unul dintre angajaţii societăţii Urbis primarului Cătălin Cherecheş.

Oportunitatea transportului public în comun în zona metropolitană va fi analizată

În cadrul întâlnirii de ieri, au fost stabilite şi aspecte care se referă la transportul public în comun în localităţile din zona metropolitană Baia Mare. O decizie concretă în acest caz va fi luată în 21 aprilie, în cadrul şedinţei la care vor participa şi primarii din zonele metropolitane. „În această şedinţă vom discuta oportunitatea menţinerii rutelor pe zona metropolitană. Pentru că există pentru noi o prioritate şi prioritatea se numeşte Baia Mare. Pentru că cetăţenii municipiului Baia Mare au cumpărat aceste autobuze şi aceste troleibuze. Aşadar, noi trebuie să ne orientăm spre cei care apreciază efortul băimărenilor. Le mulţumesc celor din Baia Sprie în special, care au fost înţelegători şi au generat o rută profitabilă pentru societatea Urbis, dar restul din păcate generează doar cheltuieli, neacoperind de foarte multe ori cheltuielile pe care le are această societate pe rutele cum sunt: Tăuţii Măgherăuş, Recea, Săcălăşeni, Dumbrăviţa, Groşi. Cred că a venit momentul să analizăm lucrurile şi să ne orientăm spre cei care au investit în această societate, respectiv băimăreni, spre cei serioşi, care vor să vină alături de noi în această ecuaţie a zonei metropolitane, şi să plătească atunci când este o diferenţă între venituri şi cheltuieli. Şi nu în ultimul rând să ne orientăm spre angajaţi care trebuie şi ei să simtă că sunt respectaţi” a mai spus primarul Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.