Acţiuni pentru combaterea infracţiunilor economice

0
522

Premergător sărbătorilor pascale, în perioada 18-19 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat acţiuni în scopul prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit în domeniul comerţului cu produse agroalimentare, a contrabandei cu ţigări şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor fapte de comerţ ilicit.
Au fost verificate 34 societăţi comerciale şi 12 persoane fizice şi au fost constatate 2 infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României. De asemenea, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri (ţigări, legume, fructe şi produse alimentare) de peste 1.800 de lei şi au fost ridicaţi, în numerar, 956 de lei. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 26.000 lei.
Acţiuni similare au fost desfăşurate şi de poliţiştii Secţiei 6 Sarasău. Aceştia au verificat peste 20 de persoane fizice şi juridice, iar în urma controalelor au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, însumînd peste 3.000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat legume, fructe şi produse alimentare în valoare de peste 1.000  de lei.

Mandate de executare – 3 ani de închisoare pentru trafic de imigranţi

Marţi, 19 aprilie, poliţiş­tii Secţiei 3 Fărcaşa au desfăşurat activităţi pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de instanţă.
Ei au identificat un tânăr de 27 de ani, din Băiţa de sub Codru, şi un bărbat, de 40 de ani, din Băseşti, ambii condamnaţi la 3 ani detenţie pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.
Cei doi condamnaţi au fost depuşi în penitenciar unde îşi vor executa pedeapsa.

Un bănuit de comiterea înşelăciunii prin metoda “accidentul” a fost reţinut

Marţi, 19 aprilie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un tânăr în vârstă de 26 de ani, domiciliat în comuna Fântânele, judeţul Suceava, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Din cercetări, s-a stabilit că, acesta ar fi contactat telefonic o băimăreancă, pe care ar fi anunţat-o că fiul ei a provocat un accident de circulaţie, soldat cu decesul unui copil şi i-a cerut o sumă importantă de bani, pentru a fi exonerat de orice vină. Îna­inte de a verifica informaţiile primite, băimăreanca i-a înmânat acestuia suma de 22.000 euro.
Poliţiştii au reuşit recuperarea parţială a prejudiciului. Suceveanul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Poliţiş­tii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

În Dragomireşti – furt soluţionat cu operativitate

În data de 19 aprilie, o femeie, din Dragomireşti, a sesizat poliţia cu privire la comiterea unui furt.
Ea a declarat că, în noaptea de 18/19 aprilie, persoane necunoscute, prin forţarea geamului unui magazin alimentar, au pătruns în interior, de unde au sustras produse alimentare, în valoare de aproximativ 1.000 de lei.
La câteva ore de la reclamare, activităţile de investigare şi documentare efectuate de poliţişti au dus la identificarea a doi minori, de 13 şi 14 ani, bănuiţi de comiterea faptei.
Poliţiştii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului şi tragerea lor la răspundere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.