Sprijin masiv pentru cei care vor cumpăra maşini electrice

0
385

• 6.000 euro eco-bonus şi finanţare a reţelei de alimentare •

Cetăţenii şi firmele care îşi vor cumpăra un automobil 100% electric vor primi, prin programul guvernamental Rabla Plus, un ajutor de circa 6.000 euro, a anunţat, recent, ministrul mediului, Cristiana Paşca Palmer. Guvernul pregăteşte ghidul de finanţare pentru accesarea fondurilor necesare realizării reţelei de alimentare a automobilelor electrice.
Având în vedere că prima de casare pentru o maşina veche este de 6.500 lei, o persoană care doreşte să îşi cumpere o maşină 100% electrică „va avea un sprijin total de aproape 6.000 euro”, iar programul din acest an prevede acordarea unui eco-tichet de 20.000 lei pentru astfel de maşini.
Pe lîngă prima de casare pentru maşinile vechi şi susţinerea maşinilor electrice, programul din 2016 prevede o a treia componentă, de finanţare a infrastructurii pentru maşinile electrice, practic inexistentă în România.
În acest an, programul Rabla va fi lansat în luna mai şi va avea trei componente: varianta clasică, Rabla Plus şi cea de finanţare a infrastructurii pentru maşinile electrice, a precizat ministrul.
Prin programul clasic, beneficiarii vor primi o primă de 6.500 lei pentru casarea maşinilor vechi. În plus, ar putea primi două eco-bonusuri, unul de 750 lei şi un altul de 1.500 lei pentru cumpărarea unor automobile care generează emisii de CO2 sub 100 g/km. Pot fi casate maşinile mai vechi de opt ani.
Cei care vor opta pentru programul Rabla Plus, pot beneficia de o primă de 5.000 lei, cu condiţia să cumpere o maşină „care nu poluează deloc”. Cei care optează pentru Rabla plus nu sînt obligaţi să caseze maşini vechi, dar dacă au o astfel de maşină, beneficiarii pot primi un tichet de 6.000 euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.