Ziua Pământului – la Biblioteca Judeţeană ”Petre Dulfu”

0
456

Începând cu anul 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a Planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a constitui o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.
Pentru a sublinia acest mesaj, azi, 22 aprilie 2016, ora 14, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene ”Petre Dulfu”, Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, în colaborare cu Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” va organiza un simpozion regional cu participare internaţională on-line.
Activitatea va debuta cu o paradă de costume ale elevilor de la Liceul cu Program Sportiv şi Gră­diniţa „Otilia Cazimir”. Se va trece apoi la susţinerea referatelor, cu mesajele lor, însoţite de versurile create de scriitorii Hotca Marian şi Popan Mariana Cristina, „Supărarea Pământului”.
Se va intra în legătură on-line cu domnul Hatia Arya Krishna, (Mentor NROER, National ICT Awardee, Microsoft Innovative Educator Fellow) Director & Principal Gyanodaya International School Hanumangarh Town (Raj.) INDIA
Domnul H. A. Krishna va fi prezent permanent în linie de comunicare prin intermediul reţelei de socializare, va prezenta informaţii despre filmul pe care l-a realizat în colaborare cu colegii din Hanummn Gatan.
Un alt punct al întâlnirii îl va constitui prezentarea referatelor realizate de instituţiile partenere şi colaboratoare: Grădiniţa cu Program Prelungit “Otilia Cazimir”, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 8, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 10, Liceul cu Program Sportiv, Baia Mare.
”Pământul cu o mie de feţe” este titlul expoziţiei de carte realizată cu această ocazie, în Sala ”Mircea Pop”. Cărţile au fost selectate din colecţiile Secţiei pentru copii şi Secţiei Împrumut carte pentru adulţi.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.