Gala Folk de la Sighet va începe la… Solotvino

0
685
Ducu, alături de trei prieteni din copilărie, la Sighet

Ducu Bertzi a fost acasă de Florii, pentru a serba onomastica mamei şi surorii sale, de la Sighetu Marmaţiei.
– În locul unde se aga­ţă harta-n cui, în perioada 19-21 august, va avea loc a IV-a ediţie a Galei de Folk ”Floare de colţ”, organizată de municipiul Sighetu Marmaţiei, Centrul Cultural din localitate şi Asociaţia Interculturală Ducu Bertzi. La primele ediţii festivalul s-a bucurat de aprecierea miilor de spectatori dar şi a valoroşilor participanţi. Cine vine în acest an, la Sighet, domnule director artistic, Ducu Bertzi?
– Vine Alexandru Andrieş, unul dintre cei mai redutabili cantautori români, Ilie Stepan, liderul grupului Pro Muzica, Vasile Şeicaru, Grupul Ecoul (Magda Puşcaş şi Sorina Bloj) ş.a. La Sighet, Gala folk se va desfăşura pe 20 şi 21 august. Pe 19 august, la propunerea lui Spiridon Pralea, eu vreau să le fac o surpriză românilor de dincolo de Tisa şi să susţinem un mini-concert la Slatina, împreună cu Adrian Ivaniţchi şi alţi cantautori. Maramureşenii din Transcarpatia au venit în număr mare la Sighet, la ediţiile anterioare şi îi aşteptăm şi de această dată.
– Folkiştii şi spectatorii care au venit de pe alte meleaguri au fost mulţumiţi de galele de la Sighet?
– Toţi au apreciat foarte buna organizare a festivalului. Începând cu scena profesională, culisele, sunetul, luminile şi terminând cu publicul cald, care a ocupat seară de seară cele o mie de scaune amplasate pe platoul din Parcul Central sau au stat în picioare pe cele două străzi paralele, închise circulaţiei auto pe timpul galei. Sigur că e de preferat să şezi şi să asculţi în tihnă textul care este foarte important în muzica folk. La toate acestea se adaugă ospitalitatea sighetenilor şi condiţiile excelente de cazare. Sigur că am avut şi reproşuri din partea colegilor pentru că nu i-am invitat în fiecare an să cânte la Sighet, la fiecare ediţie având alţi protagonişti. Dacă proiectul va continua, îi vom invita din nou la Sighet pe marii folkişti ai ţării.
– Cu cine cânţi şi pe unde vei concerta în perioada următoare?
– Din echipa cu care cânt fac parte Irina Furdui (vioară), Tavi Iacob (clape), Lae Constantin (chitară şi voce). După Paşti am spectacole la Bucureşti, în parcul Titan, în memoria lui Florian Pitiş, la Băicoi, Cugir, un turneu de 10 zile în Canada, apoi la Lugoj, Timişoara, Sebiş, Arad etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.