“Prin ochii unui copil”, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

0
560

Expoziţia de artă plastică “Prin ochii unui co­pil”, realizată de preşcolarii Grădiniţei Bentipami în holul Secţiei pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, va fi vernisată azi, 31 mai, la ora 10.30 în prezenţa a 40 de preşcolari de la Grădiniţa Bentipami şi de la Şcoala “Dr. Victor Babeş”. Grupa mare de la Şcoala “Dr. Victor Babeş” va fi invitata Grădiniţei Bentipami. Cadrele didactice prezente la activitate vor fi: Elena Zehan, Anca Rus  (cadre didactice la Grădiniţa Bentipami) şi Elena Romisher Daniela  (cadru didactic la Şcoala cu clasele I-VIII „Dr. Victor Babeş”).
Expoziţia se adresează copiilor, părinţilor, cadrelor didactice care doresc să-şi dezvolte creativitatea, ima­ginaţia, să recicleze şi să se distreze observând şi învăţând cum pot să construiască şi să reutilizeze materialele reciclabile.
Din expoziţie fac parte peste 50 de obiecte şi jucării realizate, din materiale reciclabile, prin diferite tehnici. Pentru realizarea lucrărilor preşcolarii, educatoarea şi colectivul grădiniţei au colectat rolele de carton de la hârtia igenică şi de la hârtia de şters pe mâini, pet-uri de la diferite sucuri, cutiile de carton de la lapte, capace de plastic, farfurii de carton, pahare de carton şi plastic, ghinde, conuri de brad etc.
Subiectul expoziţiei a fost ales de preşcolari, ei fiind principala sursă de inspiraţie a lucrărilor. În expoziţie sunt prezente tablouri cu flori, crenguţe de copaci înfloriţi, avioane, betoniere, tancuri, maşini de pompieri, pinguini, oameni de zăpadă, minioni, găinuşe, crocodili.
Lucrări, tablouri sau proiecte din materiale reciclabile au fost realizate pe parcursul anului şcolar 2015-2016, cu implicarea preşcolarilor Grădiniţei Bentipami, Baia Mare, care participă la Clubul de Artă propus de prof. Elena Zehan. De asemenea, vernisajul expoziţiei va fi însoţit de o lecţie deschisă cu tema „Vapoare pe apă”.
În cadrul acestei activităţi, preşcolarii vor observa şi picta vapoare din cutii de la lapte. Înaintea începerii activităţii se va discuta despre materialele reciclabile şi posibilitatea refolosirii lor.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 30 mai – 10 iunie. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.