Impresionism pe Valea Vaserului • Concurs de pictură în aer liber pentru copii şi tineri

0
1507

Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus, cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş, organizează miercuri, 13 iulie 2016, în cadrul Taberei Internaţionale de Pictură „Impresionism pe Valea Vaserului”, concurs de pictură pentru tinerii artişti.
Cooperarea cu unul dintre cele mai importante centre ale Impresionismului mondial, oraşul francez Croissy-sur-Seine, a fost punctul de plecare al taberei, ajunsă la cea de-a IV-a ediţie. O delegaţie a acestui oraş va fi prezentă şi la ediţia de anul acesta.
Scopul ediţiei: stimularea creativităţii, promovarea tinerelor talente artistice
Tema: Peisaje şi arhitectură din Vişeu de Sus
Tehnici acceptate: culori de apă (tempera, acuarelă, guaşe), ulei, acril, creioane colorate, creion-cărbune. Suport: pânză, hârtie-carton desen
Şevaletele, pânzele, hârtia pentru desen vor fi oferite de către organizatori, instrumentele (creioane, culori, pensule, etc) fiind responsabilitatea fiecărui participant.
Înscrierea este gratuită şi se face prin mail:  any23_crp @yahoo.com – Anuţa Pop, trudiart@yahoo.com – prof. Ghertruda Zsegora, sau prin mesaj privat pe pagina de facebook a Centrului Cultural-Social Vişeu de Sus, până în data de 8 iulie.
Se vor specifica: numele şi prenumele, clasa, şcoala, localitatea, numele profesorului coordonator/în­so­ţitor, secţiunea, suportul pe care se lucrează, nr. de contact (nr. profesor/părinte pentru cei ce vin însoţiţi).
Secţiuni: Pictură, Desen, Grafică
Categorii de vârstă: clasele 0-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII, studenţi

Desfăşurarea concursului

Locaţia: Parcul Mare din Vişeu de Sus
10.00-11.00 – Sosirea participanţilor, predarea pânzelor şi a materialelor de lucru
Atenţie! Concurenţii vor lucra doar pe suport ştampilat de către organizatori.
Ora 11.00 – Deschiderea concursului
Concurenţii pot alege să picteze în parc, pe străzile din centrul oraşului, în zona bisericilor, clădirilor cu importanţă arhitecturală, etc.
Copiii din prima categorie de vârstă vor veni însoţiţi de un cadru didactic/pă­rinte, care-i va asista pe toată durata concursului, asumându-şi responsabilitatea privind participarea lor. Aceştia pot sosi în intervalul 10.00-13.00, în funcţie de timpul necesar estimat pentru desen/pictură.
Ora 16.00 – Termenul limită de predare a lucrărilor
Lucrările vor fi expuse şi jurizate pe secţiuni şi categorii de vârstă.
Ora 17.00 – Festivitatea de premiere
Se oferă diplome tuturor participanţilor şi premii în materiale de pictură.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.