Consolidarea rolului femeii în societate

0
494

Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, i-a cerut ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru, printr-o interpelare parlamentară, să-i prezinte strategiile statului privind egalitatea de gen şi consolidarea rolului femeii în societatea românească.
„Ţara noastră are încă lacune serioase în domeniul educaţiei pentru egalitatea de gen şi consolidarea rolului femeii în societatea românească, în ciuda progreselor din ultimii ani. Din nefericire, din ceea ce se observă pe piaţa vieţii publice, cea mai mare importanţă acordată acestor subiecte sensibile nu vin din partea instituţiilor statului, mai precis a celor coordonate de ministerul pe care îl conduceţi, ci din partea organismelor internaţionale care activează în România şi a organizaţiilor non-guvernamentale”, a arătat parlamentarul ALDE în documentul oficial trimis conducerii MMFPSPV.
„Spre exemplu, a continuat Negruţ, Comisia Naţionala a României pentru UNESCO dă o deosebită importanţă subiectului „gender equality”, acesta fiind inclus şi pe lista „Millennium Development Goals” şi „Sustainable Development Goals” ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Angajamentul luat de UNESCO este acela de a promova egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi la nivel mondial, nu doar ca principiu fundamental al drepturilor omului, ci şi ca element crucial în crearea de societăţi sustenabile şi paşnice”.
Probleme: vulnerabilităţi în ceea ce priveşte egalitatea de gen şi consolidarea rolului femeii în societate; rata participării femeilor în piaţa muncii şi favorizarea independenţei economice; oportunităţi inegale pentru femei în procesul decizional politic, economic şi public. Educaţia, în toate formele sale, joacă un rol capital în atingerea obiectivelor ce ţin de problematica egalităţii de gen. Comisia Naţionala a României pentru UNESCO trebuie să devină un partener activ cu instituţiile statului român în acest sens. Informaţii de la Biroul de presă al deputatului ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ. (i.n.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.