Parastas după Regina Ana

0
503

Marţi, 2 august,  după slujba Paraclisului Maicii Dom­nului, care a avut loc la Catedrala Epis­copală „Sfânta Treime” din Baia Mare,  Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat Parastasul după Re­gina Ana a României, trecută la cele veşnice luni, 1 august 2016.
„Pentru că Majestatea Sa Regina Ana a încetat din viaţă şi pentru că Familia Regală este un capitol din istoria poporului român şi a României, facem Parastasul după toată rânduiala Bisericii noastre, a spus P.S. Iustin Sigheteanul.
Românii, în general, au fost mult iubitori ai Familiei Regale, pentru că a răbdat mult Familia Regală. Regele şi Regina au plecat din ţară alungaţi. Regele Mihai a trecut peste multe greutăţi cu această soţie minunată, pe care i-a dat-o Dumnezeu. Cu alungarea lor din ţară s-a rupt şirul istoriei poporului român şi nu l-am reînnodat încă. De aceea nu ne merge bine. Familia Regală a fost alungată. Românii au fost monarhişti, majoritatea, de acea au făcut mulţi închisori, şi intelectuali, şi preoţi, şi călugări, şi ierarhi. Au făcut foarte mulţi puşcărie, pentru că au simpatizat mult Familia Regală. N-am reînnodat şirul istoriei şi n-am făcut dreptate Familiei Regale. Istoria, însă, a mers înainte. Petrecem pe ultimul drum pe Regină. Se încheie un capitol al istoriei. Un capitol trist. Ei au făcut mult bine ţării, pentru că au avut multă demnitate şi au iubit mult poporul ro­mân. Ne aducem aminte noi, cei mai în vârstă, că la Anul Nou Regele Mihai transmitea un mesaj frumos pentru poporul român. De aceea am făcut Parastas, pentru că gândul Regelui a fost şi este mereu la poporul ro­mân. Suntem datori să ne rugăm. Deşi înainte nu au fost, astăzi sunt preţuiţi şi respectaţi de po­por. De aceea ne ru­găm pentru ei şi îi vom pomeni aşa cum ne pomenim oamenii iubiţi, părinţii, oamenii de cultură, cunoscuţii”, a mai spus Ierarhul maramureşean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.