Program de Limba Engleză pentru tineri

0
484

Elevii cu risc major de a abandona şcoala vor fi implicaţi în timpul anului şcolar şi în timpul vacanţei de vară într-un program extra-curricular, finanţat printr-un grant obţinut de la Ambasada SUA la Bucureşti. Programul va purta numele English Language Program for Youth (ELPY) / Program de Limba Engleză pentru Tineri.

Prin intermediul lui, direct şi indirect, se va încerca modificarea percepţiei elevilor şi a familiilor lor despre educaţie şi importanţa acesteia, iar participanţii la program vor fi motivaţi să îşi continue parcursul şcolar. „Elevii care vor participa la acest program provin dintr-un mediu dezavantajat economic, din familii monoparentale sau se confruntă cu unele probleme în învăţare.  Comunităţile din care fac parte, municipiul Baia Mare (şi satele din jur), luptă cu dificultăţi sociale din cauza lipsei locurilor de muncă, lipsa de educaţie corespunzătoare, accesul limitat la sursele de informaţie, care au ca rezultat incapacitatea copiilor de a comunica şi de a se integra în mod corespunzător în viaţa şcolară. De asemenea, multe dintre aceste familii au probleme la accesarea serviciilor de sănătate publică şi a serviciilor educaţionale, de unde rezultă  dificultatea pe care o au elevii în dobândirea de cunoştinţe de bază şi în final, părăsirea timpurie a şcolii”, precizează oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş. Elevii, cu vârste cuprinse între 10-15 ani, vor participa la activităţi educaţionale, con­cepute pentru a răspunde nevoilor lor şi pentru a le îmbunătăţi abilităţile ling­vistice. Aceştia vor dezvolta, de asemenea, abilităţi în utilizarea calculatorului şi a mediului virtual on-line pentru a învăţa limba engleză şi pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele despre SUA. Elevilor le va fi stimulată stima de sine şi încrederea în sine, devenind astfel mai eficienţi în comunicare, dobândind o şansă de a se integra cu succes în comunitatea şcolară. Mai mult decât atât, prin dobândirea de competenţe lingvistice în engleză, aceşti copii vor fi mai încrezători în participarea la alte proiecte internaţionale, care le vor deschide noi perspective si le vor oferi noi oportunităţi pentru dezvoltarea socio-economică şi integrarea şcolară viitoare.

Profesorii de limba engleză doritori să participe la acest program în calitate de furnizori de cursuri pe durata după-amiezelor şi în vacanţa de vară sunt rugaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie (ambele în limba engleză) la adresele de mail august1763@gmail.com şi VlaicuC@state.gov. Pentru informaţii suplimentare se poate suna la nr. 0744-554.081. Termenul limită de primire a documentelor este luni, 19 septembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.