“INVENT-INVEST 2016” Iaşi – Premii pentru maramureşeni

0
658

Cea de-a VII-a ediţie a Târgului Internaţional de Invenţii şi Idei Practice “INVENT-INVEST 2016” s-a desfăşurat în perioada 15-17 septembrie la Iaşi, într-o locaţie deosebită şi anume Palatul Culturii din Iaşi, proaspăt renovat. Târgul Internaţional de Invenţii şi Idei Practice “INVENT-INVEST a fost organizat de Societatea Inventatorilor din România (SIR), cu sprijinul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.
În cadrul târgului, de anul acesta din Iaşi au fost reprezentaţi şi inventatorii maramureşeni cu cele mai interesante invenţii de către prof. dr. ing. Vasile Năsui de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare pentru care au primit premii şi medalii.
Societatea Inventatorilor din România (SIR), filiala Maramureş a fost recompensată cu Premiul Palatului Culturii din Iaşi şi Medalia de Aur a Târgul Internaţional de Invenţii şi Idei Practice “INVENT-INVEST 2016”. De asemenea, au primit medalii de aur, medalia târgului şi diplome următorii inventatori: Vasile Năsui pentru invenţia Presă de ulei vegetal, Hotea Vasile, Bădescu George şi Juhasz Jozsef pentru invenţia Procedeu de reţinere prin absorbţie chimică a dioxidului de carbon din gazele reziduale şi Matei Dumitru, Hăgan Marius şi Petruţ Ioan pentru invenţia Instalaţie energetică pentru râurile de munte, precum şi o diplomă de la Institutul de Mecanizarea Agriculturii Bucureşti lui Petruţ Ioan. Ciocotişan Vasile şi Petruţi Viorel pentru invenţia Instalaţie de semnalizare auto. (g.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.