Urmărire pentru reţinerea unui contrabandist de ţigări

0
301

Miercuri, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Petrova, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, un autoturism, marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.
Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră şi a mărit viteza, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autoutilitarei de serviciu. Pe timpul acţiunii, s-au tras trei focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Şoferul a continuat deplasarea şi, la scurt timp, a virat pe o stradă laterală de pe raza localităţii, unde a pierdut controlul volanului, oprindu-se cu maşina într-un gard.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Maramureş, a acuzat dureri ale membrelor inferioare, motiv pentru care poliţiştii de frontieră ajunşi la faţa locului au solicitat o ambulanţă, care l-a transportat la Spitalul din Sighetu Marmaţiei pentru acordarea de îngrijiri medicale. S-a constatat că persoana în cauză nu a necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol.
În autoturism au fost descoperite mai multe colete, în urma inventarierii rezultând 3.998 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 36.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.