În perioada sărbătorilor de iarnă, măsuri de fluidizare a traficului

0
307

Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere de la frontieră se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ, prin suplimentarea personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.
Numărul poliţiştilor de frontieră care acţionează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 3.000, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire, câte 53 de benzi de control pe sens.
Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.