În perioada Sărbătorilor de Crăciun peste 1 milion de persoane au trecut frontiera

0
375

În perioada 19 – 26 decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.148.000 de persoane, dintre care 674.000 pe sensul de intrare şi 474.000 pe sensul de ieşire din ţară şi de 318.000 mijloace de transport. Este o situaţie aproape similară cu anul 2015, când au trecut frontiera 1.195.000 persoane şi 326.000 mijloace de transport.
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 449.000 persoane şi de la frontiera româno- moldoveană, unde au trecut graniţa 195.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară. Valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera peste 294.000 persoane.
În urma activităţilor desfăşurate în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 57 de fapte ilegale (18 infracţiuni şi 39 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 16.300 lei. Totodată, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 210.000 lei.
Şi pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fluent şi civilizat. Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.
În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.