Măsuri pentru prevenirea apariţiei pestei porcine în Maramureş

0
335

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş a informat Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş că Ucraina a notificat în data de 29 decembrie 2016 un focar de pestă porcină africană foarte aproape de graniţa României. În zona respectivă nu au mai evoluat până în prezent alte cazuri sau focare de pestă porcină africană.
În perioada imediat următoare, DSVSA Maramureş va institui o serie de măsuri: informarea tuturor medicilor veterinari de liberă practică despre evoluţia bolii şi dispoziţii pentru supravegherea teritoriului, informarea proprietarilor de ferme comerciale de porcine pentru a-şi spori măsurile de biosecuritate, cooperarea cu inspectoratele teritoriale silvice şi cu asociaţiile de vânătoare pentru a spori supravegherea fondurilor de vânătoare şi notificarea oricărei suspiciuni de boală şi, de asemenea, informarea populaţiei, a micilor fermieri despre evoluţia bolii şi colaborarea pentru notificarea oricăror suspiciuni.
În vederea prevenirii apariţiei pestei porcine în judeţul Maramureş, se impun, de asemenea, următoarele măsuri: porcii nu vor putea fi comercializaţi în cadrul târgurilor de animale din judeţ, mişcarea animalelor fiind monitorizată cu cea mai mare atenţie de autorităţi; se impune menţinerea porcinelor în incinta curţilor şi limitarea circulaţiei acestora în afara localităţilor, respectiv anunţarea oricăror cazuri de îmbolnăvire sau moarte a porcinelor sau mistreţilor la medicul veterinar din localitate, la primării sau la DSVSA Maramureş. (v.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.