CJ Maramureş – partener al FONT în proiectul “Tineri activi în societate prin dialog structurat”

0
411

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş (FONT MM) are ca scop reprezentarea intereselor organizaţiilor neguvernamentale de şi pentru tineret din Maramureş în relaţia cu alte structuri neguvernamentale, mediul privat, instituţiile statului, comunitate şi beneficiari.
FONT MM a depus miercuri, 1 februarie 2017, pe programul Erasmus +, un proiect de finanţare pentru realizarea unei strategii de tineret a judeţului, proiect înregistrat sub denumirea “Tineri activi în societate prin dialog structurat”. Raul Drenţa, secretarul general al FONTMM a arătat că, strategia pe care Federaţia doreşte să o realizeze face parte dintr-o iniţiativă mai amplă, unde parteneri sunt Consiliul Judeţean Maramureş, Prefectura Maramureş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Maramureş şi Centrul Universitar Nord Baia Mare. Consiliul Judeţean Maramureş a fost partener al FONT şi în proiectul “Identificarea nevoilor tinerilor maramureşeni”, care s-a derulat în perioada septembrie – noiembrie 2016.
“Prin finanţarea pe care sperăm să o accesăm pe programul Erasmus+, ne dorim să realizăm o strategie de tineret pentru judeţul Maramureş, pe care Consiliul Judeţean, prin preşedintele Gabriel Zetea, o susţine şi doreşte să o implementeze. Ne propunem consultarea a 1.294 de tineri printr-o serie de focus-grupuri, urmate de întâlniri de lucru pe dezvoltarea strategiei, pentru a putea trece la următorul pas, consultarea publică şi, în final, adoptarea acesteia. La acest proiect am lucrat ca o echipă sudată, formată din şase membri şi sperăm că răspunsul primit la finalul lunii februarie, când se anunţă câştigătorii proiectelor, să fie cel la care sperăm cu toţii. FONT Maramureş va asigura fondurile speciale obţinute pentru implementarea proiectului, logistica de care dispune, resursele umane necesare – a arătat secretarul general al FONTMM, Raul Drenţa.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că, instituţia pe care o conduce, va sprijini organizatorii proiectului în promovarea evenimentelor ce urmează a se desfăşura în cadrul acestuia şi va facilita accesul la informaţii publice necesare elaborării strategiei. Totodată, CJ Maramureş va sprijini implementarea strategiei la nivelul judeţului. Comitetul de elaborare a strategiei va cuprinde persoane din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Maramureş, cu experienţă în elaborarea de strategii cu expertiză în domeniul tineretului.
„Noul parteneriat pe care CJ Maramureş l-a încheiat cu FONT Maramureş are ca scop dezvoltarea unei strategii judeţene de tineret, strategie care nu există în acest moment şi care este necesară. Încă de la înfiinţarea Federaţiei, la începutul anului 2016, am avut întâlniri benefice la sediul Consiliului Judeţean cu reprezentanţii acestei organizaţii. Acum am demarat al doilea proiect în care suntem parteneri ai FONT şi care sperăm să fie o adevărată reuşită”, a arătat preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea. (o.l.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.