Oferta educaţională băimăreană

0
416

Liga Studenţilor ”Pintea Viteazul”derulează proiectul „Nord Universitar”, prin intermediul căruia studenţii Centrului Universitar Nord din Baia Mare informează liceenii din Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa cu privire la oferta educaţională băimăreană. „Nord Universitar” este un proiect de tradiţie al Ligii Studenţilor ”Pintea Viteazul”din Baia Mare care presupune promovarea ofertei educaţionale a Centrului Universitar Nord din Baia Mare în liceele din Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa.

Sprijin pentru liceenii dezorientaţi

„Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de informare a elevilor de liceu cu privire la opţiunile de dezvoltare a carierei, în concordanţă cu oferta academică băimăreană. Cei mai mulţi dintre elevii de liceu din anii terminali sunt dezorientaţi în momentul când se pune problema alegerii facultăţii pe care doresc să o urmeze sau a specializării în care vor să-şi dezvolte cariera profesională. Consilierii specializaţi din licee nu reuşesc întotdeauna să acopere nevoia de informare a tinerilor, aceştia alegând în necunoştinţă de cauză facultatea pe care urmează să o frecventeze”, spune preşedintele Ligii Studenţilor «Pintea Viteazul» din Baia Mare, Alin Lucăcean. „În judeţul Maramureş, cei mai mulţi dintre tinerii adolescenţi îşi îndreaptă atenţia spre centrele universitare de tradiţie, fără a lua în considerare faptul că se pot specializa în domeniul ales şi în Baia Mare în condiţii similare şi cu costuri mai reduse. Din cauza lipsei de informare adecvată din timpul liceului, cu privire la orientarea în carieră, o parte semnificativă a studenţilor nu reuşesc să se integreze după absolvire pe piaţa muncii conform specializării urmate. Astfel, Liga Studenţilor «Pintea Viteazul» a constatat necesitatea implementării unui astfel de proiect de informare şi promovare a ofertei educaţionale băimărene, grupul ţintă al proiectului fiind format din elevii de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a”, afirmă secretarul general al ligii, Ioana Grad.

Cum să-ţi dezvolţi cariera?

liga-studentilor-6Asociaţia urmăreşte creşterea gradului de informare a tinerilor liceeni vis-a-vis de oferta universitară băimăreană şi a posibilităţilor dezvoltării unei cariere profesionale de succes. Prin intermediul acestui proiect se va realiza consilierea şi orientarea profesională adecvată a elevilor de liceu în concordanţă cu abilităţile dobândite în învăţământul preuniversitar. Toate acestea însumate vor contribui la creşterea gradului de participare activă a elevilor în alegerea propriei meserii. Liga Studenţilor „Pintea Viteazul” este singura organizaţie studenţească din Maramureş care face parte din ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania), cea mai mare şi reprezentativă federaţie de organizaţii studenţeşti din Romania. Liga Studenţilor ”Pintea Viteazul” reprezintă drepturile şi interesele studenţilor din Centrul Universitar Nord din Baia Mare în relaţia lor cu departamentul academic şi administrativ din cadrul CUNBM, dar şi a tuturor tinerilor până în 35 de ani, din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.