În Leordina, poliţiştii au confiscat peste 2.800 pachete cu ţigări de contrabandă

0
345

Duminică dimineaţa, în jurul orei 05, în timp ce acţionau pe raza comunei Leordina, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în Bulgaria. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 65 de ani, domiciliat în comuna Mătăsari, judeţul Gorj.
În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii au constatat că, în podul pedalier se afla confecţionat un spaţiu artizanal, în care se aflau 2.806 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, netimbrate în România.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea lor la răspundere.

Nu vă lăsaţi înşelaţi prin metoda „accidentul”!

În 7 cazuri infractorii au eşuat dar în alte 2 au reuşit să înşele.
La finalul săptămânii trecute, 9 persoane, din Baia Mare, s-au adresat poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale semnalând faptul că, au fost  sunate de persoane care le-au pretins sume mari de bani, în contextul unor accidente rutiere în care au fost implicate rude de-ale lor.
În 7 cazuri, persoanele apelate nu au căzut pradă emoţiilor şi şi-au sunat fiii/fiicele sau nepoatele pentru a verifica veridicitatea celor semnalate. Au constatat, astfel, că erau pe cale să fie înşelate şi au semnalat poliţia. În alte 2 cazuri, persoanele apelate au dat crezare escrocilor şi au devenit victime. Este vorba despre două băimărence, în vârstă de 75 şi 83 de ani. Acestea au fost sunate de către aşa-zise lor „nepoate” şi informate că, membrii familiilor implicaţi în accidente de circulaţie au nevoie urgentă de transplant de organe şi de sume importante de bani pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale. Astfel, cele două femei au înmânat unor persoane necunoscute, care s-au prezentat la domiciliile lor, sumele de 15.000 respectiv 20.000 lei.
În toate cele 9 cazuri semnalate poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.
Poliţia atrage, încă o dată, atenţia cetăţenilor că, atunci când sunt abordaţi de persoane necunoscute, care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înşele sunt actori foarte buni, care posedă un simţ natural în a identifica victimele şi care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!
Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.