Mandate de executare a pedepsei închisorii

0
345

Trei persoane, pe numele cărora instanţa a emis mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate de poliţiştii maramureşeni şi au fost depuse în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepselor.
Este vorba despre un bărbat, de 43 de ani, din Baia Mare, condamnat la un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, un tânăr, de 22 de ani, din comuna Bobota, judeţul Sălaj, condamnat la 4 ani şi 9 luni închisoare, ca urmare a săvârşirii a două infracţiuni de furt calificat şi trei infracţiuni de lovire şi alte violenţe şi un tânăr, de 26 de ani, din Asuaju de Sus, condamnat la un an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul rutier.

Bănuiţi de furt, reţinuţi pentru 24 de ore

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul poliţiei Baia Mare, care desfăşoară activităţi de cercetare pentru soluţionarea mai multor infracţiuni de furt, comise în dauna unei societăţi comerciale din municipiu, au identificat 6 persoane bănuite de comiterea faptelor.
Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, acestea, în perioada 31 martie – 3 aprilie, ar fi pătruns în incinta societăţii, prin escaladarea gardului împrejmuitor, şi din interior ar fi sustras: 30 radiatoare, 4 seturi de jante auto, provenite din dezmembrări şi alte bunuri. Prejudiciul cauzat, în valoare de 11.500 lei, a fost recuperat în proporţie de 70%.
Cinci persoane, cu vârste între 20 şi 34 de ani, din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. La comiterea faptelor a participat şi un minor, în vârstă de 15 ani, care este cercetat în libertate.

În Recea, o femeie, din Sălaj, a comis 2 furturi din locuinţe

Marţi, 4 aprilie, la ora 14:40, poliţiştii din Recea au fost sesizaţi despre faptul că, în localitatea Săsar, a fost depistată o persoană bănuită că ar fi sustras suma de 1.000 de lei dintr-o locuinţă din localitate.
La faţa locului poliţiştii au identificat o femeie, de 33 de ani, din judeţul Sălaj, care a recunoscut faptul că, a sustras bani din două imo­bile diferite, într-un caz 1.000 de lei şi în celălalt 72 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit persoanelor vătămate, iar faţă de bănuită s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca aceasta să fie prezentată instanţei în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă.

Două persoane au fost păgubite prin înşelăciuni diferite

Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale încearcă să soluţioneze două înşelăciuni, reclamate, marţi, la poliţia municipiului.
• O persoană a fost înşelată cu suma de 2.200 lei, prin efectuarea de cumpărături online. Aceasta a intrat în legătură cu o persoană necunoscută, care oferea spre vânzare, pe un site de anunţuri, un aparat de fotografiat, a achitat contravaloarea acestuia, însă vânzătorul nu a mai livrat bunul comandat, nu mai răspunde la telefon şi şi-a şters contul de pe site.
• O femeie a fost înşelată cu suma de 6.000 lei, prin metoda „accidentul”. Femeia a fost sunată noaptea, la ora 00.10 şi a fost informată că, fiica sa a comis un accident rutier iar pentru a nu fi reţinută de poliţie e nevoie de bani.
În ambele cazuri cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi în vederea identificării autorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.