Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” a înmânat cadouri de Paşti la 1.400 de persoane

0
610

Cu binecuvântarea Prea­sfinţitului Părinte Episcop Iustin al Maramureşului şi Sătmarului, şi anul acesta Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Fe­mei” din Baia Mare, al cărei preşedinte de onoare este Preasfinţia Sa, s-a îngrijit de cei mai necăjiţi băimăreni, care de abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta, fiind greu încercaţi de lipsurile pe care le au.
În cei 12 ani de când este înfiinţată, Asociaţia „Mironosiţele Femei” din Baia Mare a fost în permanenţă în sprijinul celor cu mari nevoi materiale, mai ales de sfintele sărbători ale Naşterii sau Învierii Mântuitorului, când parcă sărăcia îi apasă mai tare. Şi anul acesta, cele 150 de femei din Asociaţie, preşedintă ing. Varvara Pop, preot coordonator Viorel Bud, au pus mână de la mână şi, împreună cu alţi binefăcători, între care se distinge Ferma Zootehnică, prin Rozica Lazăr, au alcătuit 1.400 de pachete pentru 350 de familii, selectate de asistenţii sociali, în care au pus alimente necesare pentru a fi aşezate pe masă de sărbătoarea Învierii Domnului. Nu le vor lipsi de pe masă acestor nevoiaşi ouăle roşii şi ouăle de ciocolată, uleiul, zahărul, făina albă şi făina de mălai, orezul, pastele făinoase, conservele de carne, pateu de ficat, mezelurile, jambonul, salamul de vară, prăjituri, tradiţionalul cozonac, dar nici dulciurile, ca napolitane, dropsuri, ciocolata, pufuleţi, pâine, margarină şi chiar medicamente de uz general. Pe lângă cele 1.400 de pachete destinate familiilor, alte 200 de pachete, numai cu dulciuri, au fost înmânate copiilor din aceste familii nevoiaşe. Valoarea totală a pachetelor se ridică la peste 40.000 lei noi.
Dar nu numai la nevoiaşii băimăreni se gândesc „Femeile Mironosiţe”, ci, de 5 ani, şi la bolnavii de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, unde există 80 de bolnavi internaţi, cărora le-au fost înmânate pachete cu alimente şi dulciuri, la bătrânii de la ASSOC Baia Mare, la cei de la Centrul de Azil pentru refugiaţi din Şomcuta Mare etc. Mai mult, în fiecare lună, 90 de familii primesc pachete cu alimente din partea Asociaţiei „Mironosiţele Femei”, iar 15 copii sunt asistaţi în sistemul „after school”.
Înainte de distribuire, pachetele au fost binecuvântate de Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, unde s-a petrecut evenimentul, de Pr. coordonator Viorel Bud, de Pr. Dr. Bogdan Gavra, consilier eparhial pentru sectorul social-filantropic, de Pr. Florin Vele, inspector în cadrul sectorului social-filantropic.
Un moment artistic cu pricesne a susţinut eleva Paula Coteţ, solistă a Corului „Doxologia” al acestui sfânt locaş.
Pentru toţi cei care s-au aflat în Catedrala Episcopală a fost o zi binecuvântată şi plăcută lui Dumnezeu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.