Primăriile primesc bani pentru cadastrul general

0
324

– ANCPI are fonduri de peste 98 milioane de euro –

Primăriile care doresc să demareze lucrări de cadastru general primesc bani de la ANCPI, prin oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară (OCPI) şi în acest an. Astfel, primăriile care nu au mai beneficiat de fonduri pentru realizarea cadastrului general vor primi 150.000 de lei. ANCPI a trimis către oficiile teritoriale bugetul aprobat pentru finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sector cadastral.
Pentru acest an, ANCPI poate finanţa, din venituri proprii, lucrări de înregistrare sistematică la nivel de sector cadastral pentru 2.949 de UAT-uri (Unităţi Administrativ-Teritoriale), de peste 442 milioane lei, circa 98 milioane euro. Pentru restul de până la 3.181 de UAT-uri lucrările sunt finalizate sau în diverse stadii de execuţie.
Primăriile care nu au mai beneficiat de bani pentru realizarea cadastrului general vor putea accesa anul acesta suma de 150.000 de lei/UAT, faţă de 135.000 lei/UAT în anul 2016.
De asemenea, contractele de finanţare sunt multianuale, ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd banii dacă nu finalizează lucrările până la sfârşitul anului, potrivit modificărilor aduse Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare începând cu acest an.
Plăţile către primării vor fi efectuate după recepţia finală a lucrărilor. Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale din extravilan, şi, prin excepţie, din intravilan, se realizează în baza unui contract de finanţare încheiat de UAT cu oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară de pe raza judeţului în care se află.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.