Alegeri locale parţiale de primari în Ulmeni şi Baia Sprie

0
492

Guvernul României a emis, în 20 aprilie 2017, Hotărârea nr. 251 prin care a stabilit data alegerilor locale parţiale pentru primari pentru data de 11 iunie 2017. Circumscripţiile electorale în care se organizează alegeri locale parţiale pentru primari în judeţul Maramureş sunt oraşul Ulmeni şi oraşul Baia Sprie.
Hotărârea intră în vigoare în data de 7 mai 2017. În aceeaşi dată intră în vigoare şi HG nr. 252 pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parţiale. Conform calendarului, cel mai târziu în data de 9 mai 2017 va fi desemnat preşedintele biroului electoral judeţean şi a locţiitorului acestuia, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi, de către preşedintele tribunalului. Cel mai târziu la data de 10 mai 2017, preşedintele biroului electoral judeţean va completa biroul electoral judeţean cu un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente, desemnat prin hotărâre a acesteia, şi cu câte un reprezentant al partidelor politice ori al organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una dintre Camerele Parlamentului. În termen de două zile de la data constituirii, Biroul electoral Judeţean va adopta regulamentul privind organizarea şi funcţionarea birourilor electorale. Contestaţii privind completarea biroului electoral judeţean se vor putea face de către persoanele interesate, în scris, la tribunal, în termen de 24 de ore de la completarea biroului electoral Judeţean.
Guvernul României a emis, de asemenea, Hotărârea nr. 253 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări alegerilor locale parţiale şi Hotărârea nr. 254 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale parţiale din data de 11 iunie 2017. (a.g.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.