Probleme cu transportul elevilor romi de la Colegiul Tehnic „Transilvania”

0
426

Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş a convocat o întâlnire de lucru în vederea soluţionării problemei legată de transportul elevilor romi care frecventează cursurile Colegiului “Tehnic Transilvania” Baia Mare şi efectuează zilnic naveta pe ruta Finteuşu Mic – Baia Mare.

Întâlnirea a avut loc la Şcoala Gimnazială Finteuşu Mic. La întâlnire a participat subprefectul judeţului, Gavriş Ardelean, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului, Cristina Moldovan, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Maramureş, Colegiului Tehnic „Transilvania” Baia Mare, Primăriei Comunei Satulung, directorul unităţii şcolare din Finteuşu Mic, părinţi şi elevi înscrişi la Colegiul Tehnic „Transilvania” Baia Mare.
Obiectivul întâlnirii a fost acela de a soluţiona problema legată de lipsa transportului unui număr de 20 de elevi romi care sunt în clasa a XI-a. Din cauza lipsei transportului, elevii nu au frecventat şcoala timp de o lună, aceştia aflându-se în situaţia de abandon şcolar.
Subprefectul judeţului, Gavriş Ardelean, a purtat discuţii cu primarul localităţii Satulung, Mureşan Bujorel Vasile, în vederea alocării sumei de 4.000 lei, care ar acoperi cheltuielile de transport până la sfârşitul anului şcolar 2016-2017. Valoarea abonamentului lunar pe ruta Finteuşu Mic – Baia Mare este în cuantum de 160 lei, iar valoarea decontată conform OUG 29/2013 este 88 lei.
Timp de două luni, elevii de etnie romă din Finteuşu Mic s-au aflat în imposibilitatea de a efectua naveta (nu au beneficiat de transport), iar o parte dintre aceştia au abandonat cursurile şcolare.
În cadrul întâlnirii, primarul localităţii Satulung, Bujorel Mureşan a precizat că va aloca această sumă timp de două luni.
Cei 20 de elevi romi din Finteuşu Mic vor beneficia de transport începând cu data de 8 mai 2017, acesta fiind asigurat de un transportator local.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.