Locul I – pentru jandarmii montani maramureşeni

0
391

Jandarmii montani maramureşeni, au obţinut locul întâi la Competiţia „Jandarmeria montană la înălţime!”, ajunsă la ediţia a III-a. Concursul a avut loc în perioada 3 – 5 mai, în poligoanele alpine „Sfânta Ana”, „Poiana Stânii”, ,,Cheile Peleşului” şi pe traseele care fac legătura între acestea. Au participat jandarmi din Prahova, Dâmboviţa, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Hunedoara.
Clasamentul final al competiţiei: I – IJJ Maramureş, II – IJJ Braşov, echipa 2, III – IJJ Braşov, echipa 1.
Acest eveniment, are drept scop, consolidarea şi perfecţionarea deprinderilor personalului specializat pentru intervenţia în situaţii deosebite în mediul montan, a dezvoltării abilităţilor de muncă în echipă, fortificarea organismului în condiţii de efort fizic prelungit, în condiţii de concurs, precum şi educarea curajului şi stăpânirii de sine în situaţii complexe.
Activităţile au constat în trei probe de concurs, care au fost extrase din tehnicile şi procedeele folosite în căutarea şi salvarea montană pe timp de vară cuprinzând: tehnica escaladei şi coborârii în rapel, deplasarea în teren variat şi căutarea unei persoane aflate în dificultate în mediul montan, utilizând GPS-ul şi tehnici de prim-ajutor medical.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.