E. Sa Jean-Louis Bruguès şi E. Sa Miguel Maury Buendia • Trei zile în Eparhia Greco-catolică de Maramureş

0
558

În aceste zile, Eparhia greco-catolică de Maramureş are bucuria de a primi în vizită atât pe Nunţiul Apostolic la Bucureşti, Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia, cât şi pe Excelenţa Sa Jean-Louis Bruguès – arhivist şi bibliotecar al Sfintei Biserici Romane. Cei doi Episcopi se află pe teritoriul Eparhiei pentru a participa la două evenimente: Simpozionul Comuniune Eclezială – Eparhia de Maramureş şi Sfântul Scaun, care are loc azi, 12 mai, ora 16:30, la Centrul Millennium din Baia Mare, şi Pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmaţiei, care va avea loc mâine, 13 mai, ora 9,15. Sunt invitaţi şi aşteptaţi toţi Episcopii catolici din România.

E. Sa Miguel Maury Buendia
E. Sa Miguel Maury Buendia

Într-un interviu acordat pe data de 24 februarie postului de radio Radio Vatican (moderator A. Dancă), Monseniorul Jean-Louis Bruguès anunţa astfel vizita în Eparhia noastră: „Sunt prevăzute două călătorii. Prima, în luna mai, în România, pentru a organiza o expoziţie despre dieceza de Maramureş. Este o biserică locală care a suferit mult în timpul comunismului şi, prin urmare, vrem să dăm acestei dieceze relativ tinere posibilitatea de a pregăti o vitrină culturală pentru a face cunoscută catolicilor, evident, dar şi întregii societăţi, propria istorie. Toate acestea, într-o perspectivă de recunoaştere socială şi, desigur, bisericească”.
Duminică, 14 mai, ora 10:00, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, va avea loc Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de către Preasfinţitul Vasile Bizău împreună cu Mons. Jean-Louis Bruguès, care va rosti şi cuvântul de învăţătură. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.