Poliţiştii acţionează permanent pentru siguranţa cetăţenilor

0
286

Amenzi pentru cerşetorie…

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, problema cerşetoriei constituie o permanentă preocupare, poliţiştii acţionând, în mod constant, atât în sensul prevenirii cât şi în sensul diminuării ei.
Pentru a spori gradul de siguranţă şi confort al cetăţenilor băimăreni, poliţiştii de ordine publică, sprijiniţi de reprezentanţi ai Serviciului Public de Asistenţă Socială, au desfăşurat activităţi pentru combaterea acestui fenomen şi a efectelor negative pe care îl are asupra comunităţii. În cadrul acţiunii au fost identificate şi sancţionate cu amenzi, în valoare de 1.100 lei, 13 persoane care apelau la mila publică pentru a obţine sume de bani.
… şi comercializarea ţigărilor de contrabandă
Surpriză şi în rândul persoanelor care comercializează ţigări de contrabandă. Trei persoane – din Ţicău, Ulmeni şi Tohat – care au fost surprinse în flagrant, de poliţiştii din Ulmeni, în timp ce încercau să vândă, de la locuinţele lor, ţigări de provenienţă ucraineană, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 10.000 lei iar ţigările pe care le deţineau au fost confiscate.
În Chelinţa – furt din locuinţă soluţionat de poliţişti
În urma activităţilor întreprinse cu privire la comiterea unui furt din locuinţă, de pe raza localităţii Chelinţa, poliţiştii din Ulmeni au identificat un tânăr, bănuit de comiterea faptei. Din activităţile de cercetare şi documentare efectuate a rezultat că, tânărul, în vârstă de 17 ani, din aceeaşi localitate, ar fi pătruns, în cursul lunii martie a.c., în anexa gospodărească a unei consătene, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 350 lei.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea recuperării prejudiciului cauzat şi tragerii la răspundere a bănuitului.
În Baia Mare – minor cercetat pentru comiterea mai multor furturi
Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale au identificat un tânăr, de 16 ani, din municipiu, bănuit de comiterea mai multor furturi. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie a.c., acesta ar fi sustras mai multe telefoane mobile şi portofele ale altor minori, profitând de capacitatea redusă a acestora de a riposta la metoda lui de acţiune. În timp ce victimele se deplasau pe jos prin oraş, el le îmbrăţişa, sustrăgea telefoanele şi fugea.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorului.
În Recea – cherestea confiscată
Pe raza localităţii Recea poliţiştii au depistat un transport de cherestele, pentru care conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire în care erau înscrise date volumetrice diferite faţă de cantitatea de materiale lemnoase transportate, aviz care a fost implementat în SUMAL cu alte cantităţi. Cherestelele au fost confiscate iar agentul economic sancţionat contravenţional potrivit prevederilor Legii 171/2010.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.