Autoturism de lux, căutat în Germania, descoperit la Petea

0
1047

În data de 14 mai, în jurul orei 20, în PTF Petea – ITPF Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat la control, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român L.C., în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Touareg, cu numere de înmatriculare specifice Germaniei.

Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date cu privire la autoturismul respectiv. Astfel, s-a constatat că, acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, alerta fiind introdusă, în urmă cu câteva zile, de către autorităţile din Germania.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, fabricat în anul 2017, în valoare de 50.000 euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

43 de cetăţeni străini intenţionau să intre ilegal în România

• Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au depistat, în apropierea localităţilor Varadia şi Vrani, judeţul Caraş-Severin, două grupuri de 13, respectiv 14 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că, persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 5 bărbaţi, 5 femei şi 17 minori, adulţii având vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că, au trecut ilegal frontiera din Serbia, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.
• În data de 15 mai, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din Negru Vodă au depistat, în apropierea localităţii Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre Republica Bulgaria spre România şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Grupul, format din 16 persoane, a fost dus la sediu pentru cercetări.
În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză, solicitante de azil în Republica Bulgaria, au declarat că, sunt cetăţeni irakieni, 14 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani şi 2 minori de 8 şi 10 ani, care intenţionau să ajungă în Germania.
Cetăţenii irakieni au mai declarat că, au fost transportaţi, până în apropierea frontierei de stat, cu un vehicul tip furgonetă, de către doi cetăţeni bulgari a căror identitate nu o cunosc, contra sumei de 500 euro de persoană.
În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecerea ilegală a frontierei de stat şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.