Traversarea neregulamentară vă poate pune viaţa în pericol

0
1085

20% dintre accidentele de circulaţie produse la nivel naţional sunt cauzate de traversările neregulamentare ale pietonilor. Alte 13% sunt consecinţa neacordării priorităţii de trecere pietonilor sau altor autovehicule.
În contextul unor statistici, ce arată că procentul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni este destul de ridicat, activităţile poliţiştilor rutieri pentru contracararea cauzelor ce duc la producerea lor sunt un demers necesar şi obligatoriu. Acţiunile specifice desfăşurate, miercuri, între orele 7-20, pe raza municipiului Baia Mare, pentru siguranţa pietonilor, s-au concretizat cu aplicarea a aproape 50 de sancţiuni contravenţionale. 16 pietoni, care au traversat prin locuri nepermise, riscându-şi astfel viaţa, şi peste 30 de şoferi, care au uitat de norme şi reguli, au fost amendaţi cu peste 11.000 lei.
De asemenea, statisticile arată că accidentele în care sunt implicaţi pietoni se produc atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Ieri dimineaţă, poliţiştii din Ulmeni s-au deplasat de urgenţă pentru soluţionarea unui astfel de accident, produs pe raza localităţii Asuaju de Jos. Verificările pe care le-au efectuat la faţa locului au relevat faptul că, un băimărean, de 62 de ani, aflat la volanul unui microbuz, a surprins şi accidentat o femeie, de 76 de ani, care a traversat brusc drumul, fără să se asigure.
Femeia a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa alcoolului.

Un proaspăt conducător auto a rămas pieton

Accidentele cauzate de efectuarea unor depăşiri neregulamentare continuă. După carambolul produs între Satulung şi Şomcuta Mare, cauzat de un conducător care a efectuat o depăşire fără a se asigura suficient, miercuri seara, puţin după ora 20, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi că, pe strada Mihai Eminescu s-a produs un alt accident. Aceeaşi cauză – depăşirea neregulamentară.
Un proaspăt posesor de permis, de 18 ani, entuziasmat de bucuria de a conduce, a uitat de regulile pe care nu de mult timp le învăţase. S-a încumetat să efectueze o depăşire, într-o curbă deosebit de periculoasă, a încălcat marcajul longitudinal continuu, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus din sens opus de un băimărean, de 64 de ani. Datorită leziunilor suferite, băimăreanul din maşina acroşată a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.

Alcoolul şi volanul nu sunt compatibile

Un băimărean, în vârstă de 64 de ani, a crezut că poate ajunge mai în siguranţa la domiciliu pe patru roţi decât pe propriile picioare. Cu toată experienţa într-ale şofatului acumulată până la această vârstă, frâna l-a trădat.
Băutura, pe care o consumase înainte de a se urca la volan, i-a diminuat reflexele şi, odată ajuns pe B-dul Independenţei, a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism, oprit regulamentar la culoarea roşie a semaforului electric. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.
Valoarea mare indicată de aparatul etilotest a venit ca o explicaţie a cauzei producerii accidentului. Şoferul, care a rămas pieton, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit do­sar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.