Cursul festiv la Teologia băimăreană

0
477

Joi, 1 iunie 2017, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a participat la cursul festiv de absolvire a facultăţii şi a cursurilor de masterat ale Domeniului Teologie Ortodoxă de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare, care au avut loc la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare. Rolul de gazdă l-a îndeplinit Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Gh. Paul. A fost strigat catalogul, iar cursul festiv a fost ţinut de Lect. Univ. Dr. Eusebiu Borca şi s-a intitulat „Jertfa pentru vinovăţie. Studiu exegetic la Cartea Levitic, capitolul IV, versetele 14-16”.

Au vorbit şi Conf. Univ. Dr. Ioan Mircea Farcaş, decanul Facultăţii de Litere; Conf. Univ. Dr. Delia Suiogan, prodecan; reprezentanţii studenţilor, Vasile Mădălin Tăut, respectiv Gabriel Babiciu.
Un cuvânt de învăţătură şi în acelaşi timp de felicitare a adresat Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin: „Biserica adaugă întotdeauna festivităţilor latura spirituală, transformându-le în solemnităţi, care au alt efect asupra sufletului nostru. Nu sunt formale. Noi suntem aici: Biserica, familia şi şcoala. Cei trei piloni de bază. Biserica este spaţiul unde învăţăm că trebuie să trăim tinereţe fără bătrâneţe, ca să ne asigurăm o viaţă fără de moarte. Aceasta este profunzimea mesajului Evangheliei. Şcoala este o parte a vieţii noastre, iar Biserica este parte a întregului vieţii noastre. Cei 7 ani de acasă şi anii de şcoală îi desăvârşim în Biserică, de unde nu mai plecăm, pentru că Biserica este şcoală pentru toată viaţa. Dacă în şcoală ne pregătim pentru o anumită profesie, în Biserică învăţăm arta mântuirii şi de aceea este o mare greşeală că se spune că Biserica nu are rol didactic. Are un rol foarte important: Biserica este şcoală pentru toată viaţa. Creştinismul este o poartă pe care intră cei ce vor”. (G.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.