Arestat pentru tâlhărie, lovire şi alte violenţe

0
282

Prin Încheierea penală nr. 1841/12.06.2017, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului C.T., pe o durată de 30 zile, până în data de 11 iulie, inclusiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lovire sau alte violenţe.
Pentru a dispune astfel judecătorul de drepturi şi libertăţi a apreciat că, din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că, după punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor comiterii acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.
În fapt, în data de 31 mai 2017, în jurul orei 18:10, inculpatul C.T. s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate S.K.B., în Baia Mare, înarmat fiind cu un cuţit de bucătărie, pe care a ameninţat-o şi i-a băgat, cu forţa, o bucată de material textil în gură, pentru a o împiedica să strige după ajutor.
Profitând de neatenţia inculpatului, persoana vătămată a ieşit pe geamul apartamentului, situat la etajul I, solicitând ajutorul trecătorilor.
Inculpatul şi-a însuşit un telefon mobil, marca Samsung Galaxy A5, aparţinând persoanei vătămate, a aruncat cuţitul şi a părăsit apartamentul.
Urmare a agresiunii exercitate, persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni vindecabile în 7-8 zile de îngrijiri medicale.
În data de 1 iunie 2017, în jurul orei 18 inculpatul C.T. s-a deplasat pe str. Grănicerilor, din Baia Mare, în faţa localului „Corleone”, unde i-a aplicat persoanei vătămate T.A.I., o lovitură cu pumnul, în zona feţei, fiindu-i cauzate leziuni vindecabile în 3-4 zile de îngrijiri medicale.
Faptele inculpatului au survenit în împrejurarea în care, la data de 14.03.2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului, tot sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.
Din perspectiva gravităţii pluralităţii de fapte, instanţa apreciază că urmărirea penală trebuie să se desfăşoare cu inculpatul pus sub arest preventiv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.