Modificări legislative în domeniul detaşării salariaţilor

0
345

Au apărut normele de aplicare a normelor legislative referitoare la legea 16/2017 privind detaşarea salariaţilor în alte state europene sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene. Societăţile care vor dori să detaşeze muncitori în alte ţări ce aparţin de UE sau de Confederaţia Elveţiană vor putea găsi documentele necesare pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş. De asemenea, pentru detaşarea salariaţilor e obligatoriu să fie solicitat formularul A1.

„Legea e importantă pentru că sunt mulţi români care lucrează în străinătate în baza acestui instrument de detaşare transnaţională. În luna mai au apărut normele metodologice care pun în aplicare, definesc instrumentele pe care statul român prin intermediul Ministerului şi Inspecţiei Muncii le utilizează în analiza, evaluarea şi monitorizarea detaşărilor transnaţionale. În ultimii doi ani în cadrul Comisiei Europene, această problemă a fost un punct sensibil având în vedere că mulţi cetăţeni români lucrează în spaţiul UE şi în Confederaţia Elveţiană pe mai multe domenii şi sigur că se aplică şi cetăţenilor străini membri ai UE şi Confederaţiei Elveţiene care sunt detaşaţi şi lucrează în România.
Aceste norme vin să definească clar conceptele, termenele, documentele, tipul de analiză şi monitorizare al fenomenului detaşărilor transnaţionale. De pildă, se precizează că Inspecţia Muncii prin inspectoratele teritoriale de muncă reprezintă principala instituţie care monitorizează acest fenomen al detaşărilor transnaţionale. E autoritatea solicitantă şi solicitată de informaţii”, a punctat inspectorul-şef al ITM Maramureş, Dragoş Năcuţă. În actuala legislaţie se mai menţionează că „salariul minim aplicabil pe teritoriul României pentru salariatul detaşat pe teritoriul statului român este cel prevăzut de legislaţia românească sau de contractul colectiv de muncă încheiat la nivel sectorial, cu aplicabilitatea extinsă la întreg sectorul de activitate. Salariul minim aplicabil pe teritoriul unui stat membru sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, pentru salariatul detaşat de pe teritoriul României este cel definit de legislaţia sau de practica statului membru, altul decât România, sau Confederaţiei Elveţiei pe teritoriul căruia este detaşat salariatul”. Totodată, legea stipulează că Întreprinderile stabilite pe teritoriul unui stat membru, altul decât România, care detaşează pe teritoriul României salariaţi cu care are stabilite raporturi de muncă are obligaţia de a transmite inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială urmează să desfăşoare activitatea, o declaraţie privind detaşarea transnaţională. În legislaţie apar precizări concrete cu privire la drepturile pe care le au salariaţii detaşaţi atunci când vine vorba despre durata maximă a timpului de lucru, durata minimă a concediilor anuale plătite, despre măsurile de protecţie, egalitatea de tratament dintre bărbaţi şi femei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.