Drumul alternativ dintre Baia Sprie şi Baia Mare

0
1332

Lucrările la drumul alternativ dintre Baia Sprie şi Baia Mare, ce merge paralel cu DN 18, dar pe malul drept al râului Săsar, sunt în plină derulare.
Astfel, primul tronson de 800 m se apropie de finalizare. Pe porţiunea respectivă, a fost turnat stratul de binder şi urmează stratul de uzură. Se lucrează şi la podurile care fac legătura cu drumul naţional, ne spune viceprimarul cu atribuţii de primar, Tiberiu Barkoczi.
”Drumul, în lungime de 5,5 km, începe de la brutărie (DC 5, drumul Chiuz­băii) şi continuă până la strada din apropierea Autobazei Tăuţii de Sus. Pe această porţiune, sunt cinci poduri, primul fiind dat deja în folosinţă. Acum se lucrează la podurile doi şi trei. Podul cinci se reabilitează, iar celelalte se refac în totalitate”, spune viceprimarul.
Investiţia, în valoare de 2,5 milioane de euro, se realizează cu fonduri de la Guvern şi de la bugetul local. Lucrarea cuprinde şi ziduri de sprijin, şanţuri pentru scurgerea apelor pluviale şi înlocuirea reţelelor de gaz şi apă. Termenul final de execuţie este începutul toamnei, când autorităţile locale speră că vor da drumul în folosinţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.