O zi fără accidente rutiere cu victime

0
1272

Miercuri, 21 iunie, a fost o zi în care nu s-a înregistrat niciun accident rutier cu victime pe drumurile publice din judeţul Maramureş
Prezenţa poliţiştilor rutieri pe principalele artere de circulaţie dar şi prudenţa conducătorilor auto au generat un climat de siguranţă pe drumurile publice din judeţul Maramureş şi au făcut ca ziua de miercuri să fie una în care nu s-a înregistrat niciun eveniment rutier cu victime.
Poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale în cazul în care constată abateri, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze cât este de important să ajungă în siguranţă la destinaţie.

Autoturism urmărit de autorităţile italiene

În urma activităţilor de cercetare şi investigare, poliţiştii maramureşeni au depistat şi indisponibilizat un autoturism care figura ca fiind furat din Italia. În cauză se efectuează cercetări.
În data de 21 iunie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu cei din Groşi, au identificat pe raza localităţii Groşi, un autoturism urmărit de autorităţile italiene, din data de 31 mai 2017. Autoturismul a fost identificat în garajul unui bărbat, de 47 de ani, domiciliat în Groşi.
Poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului în vederea continuării cercetărilor iar bărbatul identificat este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la furt.

4 dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Activităţile preventiv-reactive desfăşurate, mier­curi, de poliţiştii rutieri au fost cu siguranţă remarcate de 4 conducători auto care s-au ales cu dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Sub influenţa alcoolului

La vârsta de 60 de ani, un băimărean nu a fost deloc responsabil şi s-a urcat la volanul autoturismului chiar dacă se afla sub influenţa alcoolului. Traseul pe care s-a deplasat, respectiv strada Mihai Eminescu, era supravegheat de poliţişti, care l-au oprit şi testat cu aparatul etilotest. Deoarece valoarea a indicat o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge. Acum este cercetat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cu numere de înmatriculare expirate
Un alt băimărean, de 37 de ani, s-a urcat la volanul autoturismului chiar dacă perioada de valabilitate a numerelor de înmatriculare era expirată de aproximativ un an. Poliţiştii rutieri l-au depistat, miercuri, pe strada Victoriei, din Baia Mare, şi i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Fără permise…

• Curajul de a vă deplasa cu un autovehicul chiar dacă nu deţineţi permis de conducere vă poate îngrădi libertatea pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani. Este o situaţie în care se află un tânăr, de 20 de ani, din Năneşti, depistat în trafic pe raza localităţii Onceşti, în timp ce se deplasa cu un moped. Deoarece verificările efectuate de poliţişti au relevat că acesta nu deţine permis de conducere, poliţiştii au întocmit pe numele lui dosar penal.
• Cazul unui alt tânăr, de 25 de ani, din Sighetu Marmaţiei, vine să ateste faptul că, cei care conduc autovehicule fără a deţine permise de conducere sunt un pericol atât pentru ei înşişi cât şi pentru restul participanţilor la trafic. Sigheteanul, care conducea autoturismul pe strada Morii, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi, în momentul în care a ieşit cu maşina dintr-un rând de autovehicule staţionate, a intrat în coliziune cu un autoturism.
Din fericire nici o persoană nu a fost rănită, dar în schimb ambele maşini au fost avariate. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi deoarece verificările poliţiştilor au relevat că acesta nu deţine permis de conducere poliţiştii au întocmit pe numele lui dosar penal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.