Reţeaua de alimentare cu apă se extinde la Gârdani

0
1118

Proiectul de extindere a alimentării cu apă în Gârdani continuă. Zonele vizate sunt cele dinspre Fărcaşa, dar şi spre fermele de animale. După acesta urmează şi extinderea canalizării, pentru care se aşteaptă însă finanţarea de la minister.
Dacă se va realiza şi extinderea canalizării, atunci comuna Gârdani va beneficia, pe tot teritoriul ei, de utilităţi complete, după cum ne-a precizat Gheorghe Tătăran, primarul comunei Gârdani: „Continuăm în acest an cu extinderea alimentării cu apă spre Fărcaşa şi zona fermelor, cu încă aproape 1,6 km. Aici am prins practic extinderea intravilanului executând şi extinderea reţelelor electrice, anul trecut, în aşa fel încât să avem partea de utilităţi rezolvată. De asemenea, am depus pe Ordonanţa 28, prin PNDL, proiectul de extindere canalizare peste tot pe raza comunei, inclusiv zona de extindere a intravilanului, ca să avem la nivel de UAT toa­te utilităţile: apă, ca­nal, energie electrică, gaz. După astea vom încerca, tot prin PNDL, sau alte fonduri, să asfaltăm drumurile din interiorul comunei cu şanţuri şi podeţe, cum este şi normal într-o societate modernă”.

Drumul Nordului ar putea facilita primirea fondurilor pentru canalizare

Autoritatea locală spe­ră să aibă noroc, în obţinerea fondurilor pentru extinderea canalizării, cu Drumul Nordului. Dacă acesta se va face, iar canalizarea nu este gata, atunci comuna îşi poate lua adio de la extinderea reţelei de canalizare pentru ani buni de acum înainte: „Sper să ne apropiem de nivelul unui oraş, chiar dacă sunt multe oraşe care nu au apă curentă în zonele de extindere a intravilanului. Dacă se va finanţa anul acesta proiectul de canalizare, eu am vorbit cu preşedintele CJ, să se încerce prin PNDL susţinerea proiectului începând cu acest an, pentru că drumurile judeţene care tranzitează comuna de la Hideaga spre limita cu Sălaj, şi pe cealaltă parte cu Şomcuta, proiectul Drumul Nordului practic, etapa I, tranzitează şi zona noastră şi am vrea să avem finanţare şi să putem începe în acest an lucrările de execuţie la canalizare, să fim cu un pas înaintea lucrării de modernizare a drumului. Dacă primim fondurile, atunci vom începe anul acesta lucrările. Studiul de fezabilitate este terminat. Am eliberat şi certificat de urbanism, prin avizul CJ. În momentul când va fi să ne cheme la semnarea contractului de finanţare să fim pregătiţi. Dacă nu facem canalizarea înainte, atunci ne va fi greu după reabilitarea drumului, care nu mai are voie să fie deteriorat”, a conchis Gheorghe Tătăran. Extinderea canalizării se va face cu încă 9,2 km. Ultima lucrare de extindere a reţelei s-a realizat pe 5,5 km.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.