În semestrul I, Bursa de Valori Bucureşti s-a menţinut la un nivel ridicat

0
976

BET, principalul indice al BVB, care măsoară evoluţia celor mai lichide companii, a încheiat luna iunie la 7.855 de puncte, în creştere cu 10,87%. Un avans mult mai mare a fost consemnat de indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET. Astfel, la 10.226 de puncte, BET-TR a consemnat o creştere de 16,85%, la finalul primului semestru.
BVB remarcă faptul că, sezonul dividendelor a marcat puternic luna iunie, iar cele mai mari randamente ale dividendelor acordate au depăşit 18%. Clasamentul ia în considerare dividendele acordate, pînă la data de 30 iunie 2017, de companiile listate, prezente în cel puţin un indice al BVB. Top 5 randamente ale dividendelor la BVB este ocupat de Oil Terminal (+18,30%), Conpet (17,42%), Electroargeş (+13,33%), Transgaz (+12,94%) şi Romgaz (+12,42%).
În plin sezon de acordare a dividendelor dar şi a incertitudinilor interne care s-au reflectat pe piaţa de capital, valoarea medie zilnică de tranzacţionare s-a menţinut la un nivel ridicat, la finalul primului semestru, aceasta a crescut cu peste 30% şi a ajuns la 9,68 milioane euro.
România se remarcă în rîndul investitorilor prin randamentul dividendelor, însă şi cîştigul potenţial din creşterea preţului acţiunilor este de urmărit, avînd în vedere performanţa economică foarte bună a ţării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.