Peste 100 de sancţiuni contravenţionale într-o singură zi

0
213

Poliţiştii rutieri au continuat controalele pe drumurile publice din judeţ pentru a preveni, depista şi combate producerea de accidente rutiere. Astfel, numai pe parcursul zilei de luni, 10 iulie, au fost aplicate mai mult de 100 sancţiuni contravenţionale, în valoare de cca 44.000 de lei, au fost reţinute şase permise de conducere şi retrase patru certificate de înmatriculare. Îmbucurător, în aceeaşi zi, nu a fost înregistrat niciun accident de circulaţie cu victime. • Mai mulţi pietoni au fost sancţionaţi în Baia Mare de către poliţiştii Biroului Rutier care au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din municipiu. Între orele 7,00 – 10,00 şi 15,00 – 18,00, pentru neregulile constatate aceştia au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, 18 dintre ele persoanelor care şi-au pus viaţa în pericol traversând strada prin locuri nesemnalizate. Atât şoferii cât şi pietonii care nu au respectat regulile de circulaţie au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de peste 9.200 de lei. • Un număr de 138 de autovehicule au fost verificate în zona Tg. Lăpuş şi Suciu de Sus, unde poliţiştii lăpuşeni, împreună cu cei din cadrul Secţiei 7 Poliţie rurală Suciu de Sus, i-au avut în atenţie pe cei care au depăşit limitele de viteză, au ignorat unele indicatoare sau au încălcat alte norme rutiere. După verificări, oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 21.500 lei. Au mai fost reţinute cinci permise de conducere, un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare. • Neregulile rutiere au fost sancţionate cu amenzi în valoare de aproape 11.000 de lei şi de către poliţiştii din Mireşu Mare, în cadrul activităţilor de disciplinare a participanţilor la trafic care se deplasau cu autovehiculele pe raza lor de competenţă. • La Seini, într-o acţiune comună poliţie – R.A.R., s-a acţionat pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autoturismelor. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 2.000 lei şi retrase trei certificate de înmatriculare.

Alcoolul şi volanul – incompatibile

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor acesta constituind un factor de risc pentru şoferul băut, pentru pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi sporind şansele de implicare într-un accident rutier. În prima zi din această săptămână, în cadrul activităţilor de supraveghere a traficului, poliţiştii au identificat un conducător auto care s-a urcat la volan după ce consumase o cantitate mare de alcool. Şoferul, un băimărean, în vârstă de 27 ani, a fost oprit din drum, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe bulevardul Unirii. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit şi un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru fapta comisă tânărul riscând să-şi piardă libertatea pentru o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani.

Şofer amendat şi lemn confiscat

Poliţiştii din Băiuţ, care desfăşurau activităţi împreună cu cei din Lăpuş, au oprit luni în trafic o autoutilitară ce se deplasa pe raza localităţii Poiana Botizii. Autovehiculul, condus de un tânăr de 29 ani din Budeşti, tracta o remorcă ce era încărcată cu peste 20 mc lemn de esenţă fag. Întrucât poliţiştii au constatat că transportul materialului lemnos era ilegal, l-au sancţionat contravenţional pe cărăuş, iar lemnul, în valoare de aproximativ 4.500 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.