Ştrandul Municipal Baia Mare în paragină

0
1357

Ştrandul Municipal Baia Mare a devenit o amintire. Dacă în anii trecuţi, băimărenii se adunau aici în zilele însorite, acum zonă e în paragină. Porţile sunt închise, iar în jur e pustiu, de parcă niciodată nu ar fi fost un spaţiu animat de lumea dornică să se relaxeze în acel loc unde aveau la dispoziţie o piscină, dar şi multă verdeaţă. Băimărenii recunosc că s-au obişnuit cu această situaţie şi au ales să se orienteze spre piscinele private sau spre zonele de agrement din alte judeţe. De cealaltă parte, autorităţile băimărene vin cu promisiuni şi spun că vor să transforme spaţiul într-o zonă atractivă care să adune la fel ca altădată mulţime de oameni.

Între regrete şi obişnuinţă

„În week-end obişnuiesc să merg la piscinele din zonă sau chiar în judeţul Satu Mare. Au acolo multe locuri de agrement foarte frumoase, unde te poţi delecta din plin. În plus, sper ca şi în această vară să ajung la mare pentru că nimic nu se compară cu litoralul Mării Negre. Mi-ar plăcea să existe şi aici un ştrand pentru că am face unele economii. Vă daţi seama că deplasarea într-un alt judeţ presupune cheltuieli, plus ai de plătit intrarea la piscină sau consumaţia. Aşa am economisi măcar combustibilul”, a spus una dintre băimărence, Maria. O altă băimăreancă, mamă a doi copii, a declarat că ar fi necesar un ştrand pentru că ar fi o bucurie şi pentru micuţii săi. „Când eram prin liceu obişnuiam să merg des la ştrand. Acum sunt cu doi copii, soţul meu e plecat în străinătate. Eu nu am maşină şi îmi e aproape imposibil să mă deplasez în alte zone. Aici ar fi perfect. Ar exista şi apă pentru bălăceală, plus verdeaţă, iar copiii s-ar putea juca în aer liber. E foarte dificil pentru familiile cu copii, pentru că nu prea au alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă când e vară, e vacanţă, e soare. Să sperăm că în timp se va autosesiza cine trebuie şi se vor lua măsuri”, a spus Greta. Unii dintre băimăreni par să se fi obişnuit cu situaţia, astfel încât le pasă prea puţin dacă există sau nu un ştrand în oraş. „Eu nu prea stau pe acasă. Mai merg în străinătate. Dacă vreau, merg la mare, la munte. Poate că ar fi bine dacă ar exista şi un ştrand în municipiul nostru, dar nu prea m-am gândit la această idee”, a declarat Silviu.

Planurile municipalităţii

Strandul-Municipal-008Autorităţile băimărene susţin însă că au în vedere zona Ştrandului Municipal. Pentru modernizarea spaţiului a fost conceput un proiect încă din 2016. „În zona Câmpiei Tineretului avem vechiul ştrand, respectiv sala de sport veche. Unii au uitat că în aprilie 2016 au avut pe masă în primărie un studiu de fezabilitate pentru un proiect de ştrand municipal cu zonă exterioară, bazine, cu tot ce trebuie pentru adulţi, dar şi o zonă interioară cu piscine, cu SPA. Este un proiect impecabil, unul care la asemenea dimensiuni nu există în România. Proiectul «afectează» atât zona ştrandului, cât şi zona sălii vechi de sport, nu schimbăm destinaţia, este tot o investiţie sportivă. E o investiţie amplă de 4 milioane de euro. Astfel de baze trebuie să aducă bani, iar banii se recuperează”, a declarat recent într-o conferinţă de presă, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Edilul băimărean a mai adăugat că lucrările efective vor începe undeva în 2018. „Referitor la Ştrandul Municipal, evoluţia va fi în felul următor: vom aproba indicatorii în următoarea perioadă, vom face licitaţia şi vom face inclusiv licitaţia pentru creditare, urmând ca până la finele anului să avem toate contractele pentru construire finalizate şi începând de anul viitor să începem construirea. Mi-aş dori ca până în august-septembrie 2018 să fie gata partea de zonă deschisă. 2019 va fi termenul pentru partea interioară şi atunci am rezolvat chestiunea ştrandului municipal. În paralel, nu exclud ca în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport să alocăm o sumă de bani pentru reabilitarea piscinei din apropierea bazinului olimpic şi acolo foarte repede, respectiv până în primăvară să se poată face reabilitarea. Şi atunci rezolvăm şi această problemă”, a spus Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.