Peste 13.000 de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate

0
244

Poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin, în colaborare cu alte instituţii abilitate, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări. Astfel, autorităţile au descins în 18 locaţii din judeţele Mehedinţi şi Dolj, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale. În urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul a şase luni, poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 13.681  pachete cu ţigări, în valoare de 164.172  de lei, iar 5 persoane sunt cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă.
În urma activităţilor operativ-informative, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au obţinut date şi informaţii cu privire la faptul că cinci cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţelor Mehedinţi, Satu Mare şi Dolj, se ocupau cu traficul cu ţigări şi produse accizabile ce provin din Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, în scopul revânzării acestora în zona de sud a judeţelor Mehedinţi şi Dolj.
Cei cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 63 de ani, aveau ca preocupare colectarea de ţigări de contrabandă, din zona de nord şi est a României, pe care apoi le transportau cu autoturismele personale în zona de sud a judeţelor Mehedinţi şi Dolj, cu scopul de a le comercializa în mod ilegal.
În ultimele şase luni, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat, de la D. Ion şi C. Petre, cantitatea de 13.040 de pachete cu ţigări de contrabandă.
Din verificări şi declaraţiile celor în cauză a rezultat că, ţigările proveneau din magazinele duty-free din Ucraina şi Republica Moldova şi erau transportate de membrii grupului infracţional pe raza localităţilor Pleniţa (jud. Dolj), Cujmir, Salcia şi Punghina (jud. Mehedinti) la diferiţi “distribuitori” ilegali în scopul comercializării.
Pe parcursul cercetărilor, Ion D., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare, a fost reţinut 24 de ore, instanţa competentă stabilind ulterior măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 164.172 lei, a fost confiscată, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “contrabandă, deţinere sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.