Guvernul amînă, cu încă 5 luni, intrarea în vigoare a Legii privind insolvenţa persoanelor fizice

0
358

Guvernul a aprobat joi, 27 iulie, prin ordonanţă, o nouă amînare a aplicării Legii insolvenţei persoanelor fizice. Termenul de intrare în vigoare va fi prelungit cu încă 5 luni, de la 1 august 2017 la 1 ianuarie 2018.
Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost adoptată în Parlament în data de 20 mai 2015. Aplicarea Legii insolvenţei persoanelor fizice a mai fost amînată cu un an, respectiv pînă în decembrie 2016, iar ulterior, cu încă 7 luni, termenul pentru intrarea în vigoare fiind stabilit pentru 1 august 2017.
Guvernul justifică decizia prin faptul că a luat în calcul complexitatea domeniului reglementat prin această lege, precum şi punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnalează faptul că este nevoie de pregătirea riguroasă a capacităţii administrative a instanţelor chemate să aplice procedurile insolvenţei persoanelor fizice. De asemenea, se menţionează şi faptul că legislaţia recent adoptată privind darea în plată oferă soluţii alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilităţii contractului pentru una din părţi.
Astfel, prelungirea termenului de aplicare a Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice are scopul să asigure timpul necesar pentru pregătirea personalului responsabil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.