Donaţie a Patriarhiei Române pentru Spitalul de Urgenţă „ Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare

0
274

20 de dispozitive medicale Dräger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei a donat Patriarhia Română miercuri, 9 august 2016, pentru tot atâtea spitale din ţară, între care figurează şi Spitalul de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Fondurile necesare achiziţionării acestor aparate au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea Pr. Arhim. Ciprian Grădinaru.

Aparatele Drӓger Jaundice Meter JM-105 sunt de ultimă generaţie, iar costul unuia este de 12.800 lei (fără TVA) /aparat. Cele mai importante avantaje ale lor sunt: procedură total neinvazivă, aparatul nu necesită consumabile şi permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienţi/ aparat.
Selecţia celor 20 de spitale beneficiare ale donaţiei a fost realizată pe baza datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii, aplicându-se ca şi criterii: număr de paturi din secţiile de neonatologie, dotările deja existente şi acceptul conducerii unităţilor spitaliceşti în cauză.
Reprezentanţii unităţilor spitaliceşti vor participa şi la un instructaj de utilizare a aparatului făcut de un reprezentant al firmei producătoare.
Această donaţie nu reprezintă singura acţiune de acest gen. Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a mai donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de 190.000 euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.