La Negreşti-Oaş, expoziţia de fotografie „Regina soldat”

0
346

Mâine, 5 septembrie 2017, ora 17, la Muzeul Ţării Oaşului, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Regina soldat”.
Prin cele 40 de panouri fotografice, este prezentată Regina Maria, care în timpul Primului Război Mondial, îmbrăcată în haine de soră medicală, a vrut să se identifice cu suferința poporului, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale și adăposturi pentru sărmani. Vor lua cuvântul: Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș; Cristian Videscu, secretar de stat; dr. Natalia Lazăr, dr. Ștefan Popescu și drd. Anca Beatrice Todireanu.
• Tot în 5 septembrie 2017, începând cu ora 10, la Casa olarului din Muzeul în aer liber al Țării Oașului, se va desfășura atelierul educațional intitulat „Să ne cunoaștem regina”, la care vor participa copii de la instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș și voluntari de la Crucea Roșie Negrești-Oaș, coordonatorii activităților fiind drd. Anca Beatrice Todireanu, dr. Natalia Lazăr și meșterii populari Gheza și Emma Istvanfi. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 5 septembrie – 1 octombrie 2017, luni-vineri, orar 8-16, la Galeriile de artă „Dr. Mihai Pop” ale Muzeului Țării Oașului. (A.B.T.)

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.