Bănuiţi de tăiere fără drept şi furt de arbori, cercetaţi de poliţişti

0
301

În cadrul dosarului pe­nal în care s-au efectuat activităţile de percheziţie pe raza localităţilor Borşa, Moisei şi Botiza la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de tăiere fără drept şi furt de arbori, poliţiştii maramureşeni în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Maramureş şi a Direcţiei Silvice Maramureş au identificat şi inventariat peste 420 mc material lemnos, în cauză continuându-se verificările pentru a stabili legalitatea activităţii prestate în domeniul silvic.

În cadrul aceluiaşi do­sar penal, până la momentul efectuării percheziţiilor, s-a dispus confiscarea a peste 114 mc material lemnos. De asemenea, cu ocazia activităţilor de percheziţie efectuate marţi, poliţiştii au ridicat documente şi înscrisuri, în vederea stabilirii stării de fapt, în cadrul dosarului penal.
Activităţile s-au desfăşurat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori iar persoanele vizate ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 460.000 lei, reprezentând valoarea materialului lemnos tăiat ilegal.
Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Biciclete sustrase, recuperate de poliţiştii din Leordina

La începutul acestei săptămâni poliţiştii din Leordina au fost sesizaţi cu privire la furtul a două biciclete.
O tânără, de 29 de ani, din Bistra, a declarat că, bicicletele i-au fost sustrase în noaptea de 3/4 septembrie a.c., din curtea imobilului în care locuieşte. Valoarea prejudiciului a fost de 3.000 lei.
În urma sesizării, poliţiştii au demarat activităţi de cercetare şi investigare şi, marţi, 5 septembrie, au fost identificaţi doi minori, de 13 şi 17 ani, bănuiţi de comiterea faptei.
Bicicletele au fost recuperate şi restituite părţii vătămate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.