Farmaciştii solicită demisia directorului Direcţiei Politica Medicamentului pentru declaraţii iresponsabile

0
386

În urma declaraţiilor făcute de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, în cadrul dezbaterii publice organizate luni, 4 septembrie 2017, Colegiul Farmaciştilor din România solicită public demisia directorului Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii pentru declaraţii iresponsabile care afectează buna funcţionare a farmaciilor, precum şi pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în supravegherea şi controlul activităţii unităţilor farmaceutice.

Farm. Monica Lazăr a declarat, în cadrul dezbaterii publice, că farmaciile actuale sunt „o bombă”, încercând să justifice modificări inoportune ale Legii Farmaciei şi a Normelor metodologice de aplicare, modificări care, de altfel, au fost făcute fără a consulta pe cei pe care îi vizează direct: farmaciştii.
Se solicită astfel, retragerea declaraţiilor iresponsabile făcute de farm. Monica Lazăr, declaraţii care nu fac altceva decât să decredibilizeze activitatea unor instituţii medicale, unităţi farmaceutice, care se află la un standard de calitate foarte ridicat în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea lor: ”Toate farmaciile care în prezent sunt operaţionale pe teritoriul României au fost autorizate de Direcţia condusă chiar de către dna Monica Lazăr. În condiţiile în care dna director are cunoştinţă de existenţa unor farmacii pe care le consideră „o bombă”, în loc să generalizeze situaţia asupra tuturor farmaciilor, îi solicităm să facă publice aceste cazuri şi să ia măsuri de urgenţă pentru închiderea sau conformarea lor la reglementările în vigoare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea pacienţilor”- se afirmă în comunicatul de presă al Colegiului Farmaciştilor din România, care mai solicită explicaţii publice pentru declaraţiile iresponsabile ale directorului Direcţiei Politica Medicamentului şi demisia acestuia pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în supravegherea şi controlul activităţii farmaceutice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.